استانداردها در طراحی آشپزخانه صنعتی

استانداردها در طراحی آشپزخانه صنعتی

آشپزخانه صنعتی در حقیقت آشپزخانه بسیار بزرگی است که از تجهیزات و پرسنل زیادی برخوردار بوده و مطابق با الگوی خاصی طراحی شده باشد. برای مثال در تمام آشپزخانه های صنعتی تجهیزات پخت و پز، تجهیزات نگهداری از مواد غذایی، تجهیزات شستشو، تجهیزات سرویس دهی به مشتریان و… وجود دارد.

در حقیقت طراحی فضای اشپزخانه صنعتی و تهیه تجهیزات مورد نیاز مهم ترین مراحل برای ایجاد آن می باشد و باید به صورت اصولی و مطابق با استاندارد های موجود انجام شود. ما تصمیم داریم در این مقاله استانداردهای طراحی آشپزخانه صنعتی را به شما معرفی کنیم. همراه ما باشید!

شرکت استیل ارمیا سابقه فعالیت ۱۵ ساله در کارنامه دارد که همواره با تولید ملزومات و تجهیزات آشپزخانه صنعتی توانسته رضایت صدها مشتری را نیز جلب نماید. ارائه خدمات پس از فروش و قیمت مقرون به صرفه برای تمامی مشتریان که ساکن شهرهای مختلف کشور هستند، کمک می‌کند بتوان از دغدغه های مختلف رها شد و شاهد خدمات پس از فروش قابل اطمینان نیز بود.

 

ویژگی های یک اشپزخانه صنعتی خوب و استاندارد

یک اشپزخانه صنعتی خوب با طراحی استاندارد از ویژگی های زیر برخوردار است:

  • توجه به فاکتورهای طراحی ارگونومیک: یک اشپزخانه صنعتی باید به صورت ارگونومیک طراحی شود تا حرکت پرسنل در اشپزخانه به حداقل برسد. در این صورت تا حد زیادی در وقت و انرژی پرسنل صرفه جویی شده و احتمال بروز حوادث مختلف هم کمتر خواهد شد.
  • تعیین مساحت مناسب: اندازه اشپزخانه صنعتی باید با اندازه فضایی که اشپزخانه به آن تعلق دارد تناسب داشته باشد. مثلا اگر اشپزخانه صنعتی بخشی از یک رستوران بزرگ است، به ازای هر صندلی در رستوران باید نیم متر فضا به اشپزخانه اختصاص داده شود. یعنی اگر رستوران 50 صندلی داشت مساحت آشپزخانه صنعتی باید 25 متر مربع باشد.
  • مصرف انرژی بهینه: در صورتی که تمام استانداردهای طراحی اشپزخانه صنعتی به درستی رعایت شده باشد مصرف انرژی به شکل قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
  • رعایت استانداردهای وزارت بهداشت در خصوص تجهیزات: تجهیزات استفاده شده در اشپزخانه صنعتی باید از استانداردهایی که توسط وزارت بهداشت تعیین شده پیروی کنند. در دریافت مجوز راحت تر شده و راندمان اشپزخانه هم بیشتر خواهد شد.
  • چیدمان اصولی ظروف: ظروف اشپزخانه باید به گونه ای چیده شوند که هم بسیار مرتب باشند و هم به راحتی در دسترس پرسنل قرار بگیرند. مثلا استفاده از انواع شلف ایده هوشمندانه ای بوده و باعث زیبایی اشپزخانه هم خواهد شد.
  • برخورداری از تهویه مناسب: بدون شک پیچیدن بوی غذا در اشپزخانه و یا کل محیط کار به هیچ عنوان نه برای پرسنل و نه برای مشتریانی که به آن محیط می روند خوشایند نیست. به خصوص اگر اشپزخانه مربوط به یک اداره یا سازمان دولتی باشد! به همین دلیل یک اشپزخانه استاندارد حتما باید از سیستم تهویه مناسبی برخوردار باشد.
مراحل طراحی آشپزخانه صنعتی

تاسیس یک آشپزخانه صنعتی خوب و موفق به طراحی دقیق و اصولی نیاز دارد. در ادامه مراحل طراحی این آشپزخانه ها را به طور کامل به شما توضیح می دهیم و تمام اطلاعاتی که در این خصوص نیاز دارید را در اختیارتان خواهیم گذاشت. این مراحل به ترتیب عبارتند از:

1 – پیش طراحی:

ابتدا شما باید تمام شرایط کاری موجود و حجم تولید روزانه را بررسی کنید. اشپزخانه های صنعتی معمولا در مراکزی مانند بیمارستان ها، دانشگاه ها، هتل ها، سازمان های مختلف و… ایجاد می شوند و باید غذای پرسنل زیادی را تامین کنند. به همین دلیل شما باید اطلاعات دقیقی از تعداد پرسنل و شرایط حاکم بر سازمان مورد نظر به دست آورید.

2 – نقشه چیدمان و برنامه ریزی کلی:

بعد از اینکه اطلاعات لازم را به دست آوردید و شرایط را بررسی کردید، باید نقشه اشپزخانه را ترسیم کرده و تجهیزات و محل ان ها در اشپزخانه را هم مشخص کنید. همچنین شما باید مواردی مانند نوع ساخت و ساز، نیاز فضای کار، تجهیزات مورد نیاز و کیفیت آن ها، برنامه غذایی و حتی مصرف انرژی را تعیین کرده و روی کاغذ بیاورید. برای برنامه ریزی کلی آشپزخانه صنعتی حتما به ویژگی های یک اشپزخانه استاندارد که در بخش قبلی عنوان شد توجه داشته باشید.

به این ترتیب شما یک طرح کلی از اشپزخانه ای که قرار است طراحی شود پیش روی خود خواهید داشت و می توانید آن را ارزیابی کنید.

3 – رسیدن به طرح پایانی:

در این مرحله شما باید لیستی از تجهیزات مورد نیاز را تهیه کرده و روند اجرای کار را مشخص نمایید. یعنی شما باید اقدامات اولیه برای راه اندازی اشپزخانه صنعتی را استارت بزنید و تجهیزات لازم برای آن را خریداری کنید.

4 – نصب و چیدن تجهیزات:

بعد از خرید تجهیزات باید آن ها را با نظارت دقیق و به صورت کاملا اصولی نصب نمایید. شما می توانید از افراد متخصص برای یادگیری کار با تجهیزات و تنظیم آن ها کمک بگیرید.

انواع چیدمان اشپزخانه صنعتی

برای طراحی آشپزخانه های صنعتی 5 نوع چیدمان کلی وجود دارد که عبارتند از:

  1. چیدمان خطی: این نوع چیدمان برای اشپزخانه هایی که تنوع غذایی کمی دارند و سرعت ارائه خدمات در آن ها بالاست کاربرد دارد. مثلا فست فودها می توانند از این نوع چیدمان برای طراحی اشپزخانه خود استفاده کنند.
  2. چیدمان ارگونومیک: در این نوع چیدمان یخچال و فریزر کنار سرخ کن و گاز قرار دارند و به این ترتیب مواد غذایی به راحتی در دسترس کارکنان قرار می گیرد. این نوع چیدمان هم مناسب اشپزخانه هایی است که باید در سریع ترین زمان ممکن غذاهای مختلف را آماده کنند. این نوع چیدمان برای اشپزخانه هتل ها و رستوران های بزرگ کاربرد دارد.
  3. چیدمان جزیره ای: در این نوع چیدمان یک میز به نام میز کار صنعتی در وسط اشپزخانه قرار می گیرد و تمام تجهیزات پخت و پز اطراف و روی آن چیده می شوند. این سبک چیدمان در صورت بزرگ بودن مساحت اشپزخانه قابل اجرا است.
  4. چیدمان منطقه ای: در این نوع چیدمان تجهیزات اشپزخانه به ترتیب اولویتشان در کنار یکدیگر قرار می گیرند. مثلا تجهیزات مربوط به تمیز کردن، مخلوط کردن، برش دادن، شستشو، نگهداری و پخت غذا به ترتیب پشت سرهم قرار می‌ گیرند. این نوع چیدمان برای اشپزخانه هایی که حجم تولید روزانه در انها بسیار بالاست و پرسنل زیادی دارند کاربرد دارد.
  5. چیدمان باز: این نوع چیدمان برای رستوران ها کاربرد دارد. در این نوع چیدمان تمام مشتریان به اشپزخانه دید دارند. در چیدمان باز پرسنل باید لباس های زیبا به تن کرده و فضا را مرتب نگه دارند. به همین دلیل ظاهر این نوع چیدمان بسیار زیباست. اما معایبی مثل انتقال سر و صدا و بوی غذای اشپزخانه به فضای بیرون هم وجود دارد.

سایت استیل ارمیا را می‌توان به عنوان یک بستر آنلاین و با صرفه در نظر گرفت که تمامی مشخصات محصولات ارائه شده اند علاوه بر آن که کارشناسان فروش نیز می توانند برای مشاوره تخصصی افراد را راهنمایی کنند، ضمن آنکه خدمات پس از فروش و گارانتی برای تمام افراد فراهم است بی جهت نیست که رضایت مشتریان همواره جلب میشود.

 

 

 

 

 

برچسب ها : , , , , ,

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب اخیر

فهرست