ایمنی آشپزخانه صنعتی

ایمنی آشپزخانه صنعتی

رعایت نکات ایمنی در آشپزخانه های صنعتی از اهمیت زیادی برخوردار است. تمام آشپزخانه های صنعتی باید به طور کامل ایمن شده باشند تا اگر مشکل و حادثه ای پیش اومد خطری پرسنل را تهدید نکند. به همین منظور ما تصمیم داریم در این مقاله نکاتی درخصوص ایمنی اشپزخانه های صنعتی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همراه ما باشید.

شرکت استیل ارمیا سابقه فعالیت ۱۵ ساله در کارنامه دارد که همواره با تولید ملزومات و تجهیزات اشپزخانه صنعتی توانسته رضایت صدها مشتری را نیز جلب نماید. ارائه خدمات پس از فروش و قیمت مقرون به صرفه برای تمامی مشتریان که ساکن شهرهای مختلف کشور هستند، کمک می‌کند بتوان از دغدغه های مختلف رها شد و شاهد خدمات پس از فروش قابل اطمینان نیز بود.

 

 

استفاده از تجهیزات استاندارد

اولین و مهم ترین نکته ای که در خصوص ایمنی اشپزخانه های صنعتی باید مد نظر قرار دهید، استفاده تجهزات استاندارد و با کیفیت می باشد. در واقع شما با انتخاب درست تجهیزات می توانید تا حد زیادی از بروز حوادث در این اشپزخانه ها جلوگیری کنید.

همچنین بهتر است مطمئن باشید تمام پرسنل با نحوه کار با این تجهیزات و عملکرد آن ها آشنا باشند. چرا که خیلی اوقات بی دقتی پرسنل باعث بروز حوادث متعدد خواهد شد.

تجهیزاتی مانند انواع چاقوهای مختلف، رنده، خرد کن های صنعتی و… می توانند بسیار خطرناک باشند. بنابراین پرسنل باید کار با این تجهیزات را به خوبی یاد بگیرند تا هیچ خطری آن ها را تهدید نکند.

توجه به لباس کار پرسنل

لباسی که قرار است توسط پرسنل استفاده شود باید کاملا استاندارد بوده و از پارچه های سبک و مرغوب ساخته شده باشد. همچنین کفش پرسنل هم باید به صورت جلو بسته بوده و جنس آن به گونه ای باشد که در صورت ریختن آب داغ و یا افتادن اشیایی مثل چاقو روی آن آسیبی به پای پرسنل وارد نشود.

استفاده از سیستم تهویه مناسب

سیستم تهویه یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که باید برای ایمن نگه داشتن آشپزخانه های صنعتی به آن توجه داشت. همانطور که می دانید، در اشپزخانه های صنعتی به صورت روزانه حجم غذای زیادی تولید می شود. بدون شک آماده کردن این حجم بالا از غذا با دود زیادی هم همراه خواهد بود. به همین دلیل در صورت استفاده نکردن از سیستم تهویه در مدت زمان کوتاهی فضای اشپزخانه از دود پر خواهد شد.

علاوه بر این، به کار گیری یک سیستم تهویه مناسب در آشپزخانه های صنعتی از بالا رفتن بیش از حد دمای تجهیزات هم جلوگیری کرده و باعث خنک شدن آن ها خواهد شد. به این ترتیب هم کارکنان به دلیل گرما اذیت نمی شوند و هم طول عمر تجهیزات کاهش پیدا نمی کند.

به این نکته توجه داشته باشید که محل قرار گیری سیستم خنک کننده تاثیر زیادی در عملکرد آن دارد. یعنی در هنگام طراحی چیدمان اشپزخانه صنعتی باید به جایگاه نصب سیستم تهویه اهمیت داد و آن را در یک محل هوشمندانه نصب کرد. این جایگاه باید به گونه ای باشد که سیستم تهویه بتواند بوی غذا را قبل از رسیدن به سالن غذاخوری خارج کند.

نظارت بر رفت و آمدها در آشپزخانه صنعتی

در صورتی که رفت و آمدها به اشپزخانه صنعتی کنترل شود، از شلوغی بیش از حد آشپزخانه جلوگیری شده و احتمال بروز حوادث هم کمتر خواهد شد. یک راه حل هوشمندانه این است که تجهیزات اشپزخانه به گونه ای در کنار هم قرار بگیرند که هر فردی به راحتی به تجهیزات مورد نیاز خود دسترسی داشته و نیازی به رفت و آمد نداشته باشد. این کار سرعت انجام کارها در اشپزخانه را هم افزایش خواهد داد.

استفاده از سیستم اطفای حریق

در اشپزخانه های صنعتی از تجهیزات بسیار قدرتمندی استفاده می شود که اگر به استفاده درست از آن ها اهمیت داده نشود، می توانند حوادث جبران ناپذیری به وجود بیاورند. به همین دلیل لازم است که همواره در اشپزخانه های صنعتی از یک سیستم اطفای حریق مناسب استفاده شود.

در کنار این سیستم، استفاده از سیستم اعلام حریق در اشپزخانه هم خالی از لطف نیست. برخی از سیستم های اعلام حریق به صورت دستی تنظیم شده و برخی دیگر اتوماتیک هستند. این سیستم می تواند زمانی که احتمال اتش سوزی وجود دارد آژیر خود را به صدا در اورده و پرسنل را آگاه کند.

طراحی استاندارد آشپزخانه صنعتی

در هنگام طراحی آشپزخانه صنعتی باید به استانداردهای ایمنی توجه زیادی داشته باشید. برای مثال شما باید از پوشش مناسبی برای دیوارها، سقف و کف اشپزخانه استفاده نمایید.

بیمه کردن آشپزخانه صنعتی

بیمه آتش سوزی یکی از اصلی ترین اقداماتی است که از همان ابتدای راه اندازی اشپزخانه صنعتی باید به آن توجه شود. این بیمه باعث می شود که در صورت بروز آتش سوزی، خسارت های ناشی از آن تا حد زیادی جبران شود.

سایر نکات مهم در ایمنی آشپزخانه صنعتی
  • تمام تجهیزات برقی باید از سیم ارث برخوردار باشند تا از حوادثی مثل برق گرفتگی جلوگیری شود.
  • کلید محافظ جان هم برای تجهیزات برقی الزامی است. چرا که محیط اشپزخانه همواره مرطوب بوده و احتمال بروز حوادث وجود دارد.
  • چرخ گوشت صنعتی باید از دسته و سینی محافظ برخوردار باشند.
  • کف اشپزخانه باید کاملا هموار بوده و فاقد هرگونه فرورفتگی، برجستگی و یا لوله و سیم باشد.
  • سیلندرهای گاز مایع نباید در فضای داخلی اشپزخانه نگهداری شوند.
  • وجود درپوش حفاظتی برای دستگاه هایی مثل همزن، سیخ شوی صنعتی، خمیرگیر و… الزامیست.
  • درب سردخانه باید از سمت داخل دارای اهرم بوده و فضای سردخانه هم باید به سیستم هشدار و زنگ اخطار تجهیز شده باشد. این موارد باعث می شود که از گیر افتادن پرسنل داخل سردخانه جلوگیری شود.
  • اسانسورهای حمل بار باید از نرده هایی با ارتفاع حداقل یک متر برخوردار باشند.
  • کف اشپزخانه صنعتی باید به صورت مرتب تمیز شود و هیچگونه چربی و روغن روی آن وجود نداشته باشد تا از زمین خوردن ناگهانی پرسنل جلوگیری شود.
  • روش کار با تجهیزات اعلام و اطفای حریق و دیگر تجهیزات ایمنی باید به پرسنل اموزش داده شود.
  • علائم هشداردهنده باید در مناطق مهم اشپزخانه قرار بگیرند.

 

سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم نکاتی در خصوص ایمنی اشپزخانه های صنعتی به شما آموزش دهیم تا از بروز حوادث و خسارت های جانی و مالی جلوگیری کنید. رعایت این نکات در اشپزخانه های صنعتی از اهمیت زیادی برخوردار است و به کمک آن ها احتمال بروز حوادث بسیار کمتر خواهد شد.

سایت استیل ارمیا را می‌توان به عنوان یک بستر آنلاین و با صرفه در نظر گرفت که تمامی مشخصات محصولات ارائه شده اند علاوه بر آن که کارشناسان فروش نیز می توانند برای مشاوره تخصصی افراد را راهنمایی کنند، ضمن آنکه خدمات پس از فروش و گارانتی برای تمام افراد فراهم است بی جهت نیست که رضایت مشتریان همواره جلب میشود.

 

 

 

برچسب ها : , , , ,

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب اخیر

فهرست