یکی از سالم ترین روش ها برای پخت گوشت، مرغ، ماهی و سبزیجات گریل کردن و کباب کردن آن هاست. گریل کردن یک روش بسیار ساده برای پخت است. معمولا کسانی که رژیم دارند و غذاهای چرب و یا روغنی مصرف نمی کنند، غذاهای خود را به صورت کبابی سرو می کنند.
گریل کردن مواغذایی امروزه یکی از روش های جدید برای پخت است و این روش با محبوبیت و استقبال زیادی رو به رو شده است. برای گریل کردن مواد غذایی باید دستگاه گریل را خریداری کنید، دستگاه گریل یکی از تجهیزات اصلی و کاربردی برای رستوران ها و فست فود ها می باشد که به کمک آن غذای مورد علاقه مشتری را آماده می کنند.
این دستگاه برای بسیاری از مشاغل بسیار کاربردی است، رویه کار این دستگاه را از تمام استیل ساخته اند. دستگاه گریل در انواع مختلفی ساخته و به بازار عرضه می شود، ما در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از آن ها که دستگاه گریل ذغالی است، آشنا کنیم.
شرکت استیل ارمیا سابقه فعالیت ۱۵ ساله در کارنامه دارد که همواره با تولید ملزومات و تجهیزات آشپزخانه های صنعتی توانسته رضایت صدها مشتری را نیز جلب نماید. ارائه خدمات پس از فروش و قیمت مقرون به صرفه برای تمامی مشتریان که ساکن شهرهای مختلف کشور هستند، کمک میکند بتوان از دغدغه های مختلف رها شد و شاهد خدمات پس از فروش قابل اطمینان نیز بود.
فهرست محتوا
اطلاعاتی در ارتباط با گریل ذغالی
این نام گویای همه چیز است: کباب پز زغالی به نوعی اجاق گاز گفته می شود که در فضای باز قرار می گیرد و از زغال چوب به عنوان منبع سوخت استفاده می کند. برای شروع فرآیند پخت، کنترل حرارت و تمیز کردن بعد از عملیات پخت و پز به تلاش بیشتری در مقایسه با گریل گازی نیاز دارد. اما زحماتی که برای پخت غذا با این محصول می شید ارزشش را دارد زیرا که طعم دودی بی نظیری دارد که با پختن روی گاز نمی توانید آن را دریافت کنید. گریل زغالی برای کسی است که عاشق کل فرآیند کباب کردن است، نه فقط قسمت غذا خوردن.
دستگاه های گریل را می توانید در کنار انواع فرهای پیتزا ریلی و صندوقی قرار دهید. دستگاه های گریل مجهز به میز می باشند که در زیر گریل قرار دارد. برای پخت انواع برگر و استیک ها مناسب ترین وسیله دستگاه گریل صنعتی می باشد و با کمک آن می توان مواد دیگر مانند انواع گوشت و استیک و ماهی را اماده کرد.
معرفی دستگاه گریل
دستگاه گریل وسیله ای است که مواد غذایی را بدون استفاده از روغن کباب می کند. دستگاه گریل معمولا برای آشپزخانه های صنعتی بسیار کاربرد دارد زیرا می توانند در کمترین زمان ممکن انواع مواد غذایی را آماده کنند. دستگاه گریل صنعتی در انواع مختلف ساخته شده که هر کدام از آن ها کاربرد خاص خود را دارند.
صفحه دستگاه های گریل در دو مدل شیار دارد یا گریل ذغالی و تخت یا گریل روغنی در بازار موجود هستند، شما می توانید با توجه به مواد غذایی که قرار است تهیه کنید مدل مناسب رستوران و فست فود خود را انتخاب کنید.
گریل ذغالی یا شیار دار برای کباب کردن انواع گوشت و گریل روغنی برای کباب کردن غذاهای دریای و نرم کاربرد دارد.
از گذشته تا به امروز برای کباب کردن انواع گوشت و سبزیجات ایده های زیادی وجود داشته، در زمان قدیم برای کباب کردن از آتش استفاده می کردند و با قرار دادن مواد بر روی آتش ان ها را کبابی آماده می کردند، البته این روش مشکلات خاص خود را داشت برای مثال احتمال سوختن مواد غذایی وجود داشت و همچنین این روش بهداشتی نبود.
به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی و به وجود آمدن تجهیزات جدید روش های جدیدتری نیز برای کباب کردن مواد غذایی به وجود آمد.
جنس دستگاه گریل صنعتی
دستگاه گریل دارای سطحی مغناطیسی و از جنس فولاد می باشد ، این سطح بسیار محکم و مقاوم و نیز ضد زنگ است. رویه کار این دستگاه همان طور که اشاره کردیم از جنس استنلس استیل بوده که مطابق سفارش مشتری 430 یا 304 می باشند.
از آن جایی که جنس رویه آن از استیل ضد زنگ می باشد، می توانید آن را در محیط مرطوب نیز نگه داری کنید.
انواع دستگاه گریل صنعتی
با گذشت زمان و استفاده مداوم از دستگاه های گریل این دستگاه ها به یکی از اصلی ترین تجهیزات آشپزخانه های صنعتی تبدیل شد به همین دستگاه تولید این دستگاه افزایش یافت و نمونه های مختلف آن راهی بازار شد، در ادامه انواع مختلف آن ها را بررسی می کنیم.
وقتی صحبت از کوره های زغالی به میان می آید، سه نوع اصلی مختلف وجود دارد اما نوعی دیگر از گریل زغالی توسط بسیاری از تولید کنندگان طراحی شده است که شما می توانید با توجه به نیاز خود گریل گازی را به گریل زعالی تبدیل کنید.
دستگاه گریل گازی
همان گونه که از نام این دستگاه پیداست این نوع دستگاه گازی بوده و پخت را با سوخت گاز انجام می دهد. دستگاه های گریل گازی نسبت به دستگاه های گریل برقی کم هزینه تر می باشند.
جنس صفحه گریل این دستگاه ها از چدن آلیاژی مغناطیسی می باشد که حدود 20 میلی متر ضخامت داشته و مجهز به دیواره های استیل ضد زنگ هستند.
صفحه گریل دستگاه های گریل گازی دارای دو مدل گریل ذغالی و روغنی می باشند که این دستگاه ها یا به صورت رو میزی و یا به صورت پایه دار هستند.
دستگاه های گریل گازی با نمونه روغنی یا تخت با یک صفحه پولیش بده تا شست و شوی آن راحت تر باشد. این مدل نسبت به سایر مدل ها دارای فروش بالاتری است.
نحوه کار دستگاه گریل گازی به این صورت است که دستگاه با کمک فندک فشاری روشن شده و شروع به کار می کند و صفحه ی دستگاه داغ می شود. گرمای تولید شده در تمام قسمت های صفحه به صورت یکنواخت پخش شده و پس از گرم شدن می توانید مواد غذایی را روی صفحه قرار دهید و نیازی نیست برای پخت آن به مواد روغن اضافه کنید.
دستگاه های گریل گازی می توانند دما را کنترل کنند و قابلیت حرارت آنویل داشته و به این صورت کیفیت مواد غذایی حفظ می شود. همچنین گاهی ممکن است که فشار گاز بیش از حد اندازه باشد و برای این که از وقوع آتش سوزی جلوگیری شود در این موارد جریان گاز به صورت اتوماتیک قطع می شود.
دستگاه گریل ذغالی
دستگاه گریل ذغالی دارای صفحه ی چدنی شیار دار بوده و برای منتقل شدن گرما به مواد غذایی و پخت آن ها در ساخت آن ها از ذغال سنگ استفاده کرده اند البته توجه داشته باشید که این ذغال سنگ ها مصنوعی هستند.
دستگاه های گریل ذغالی نیز به دو صورت گازی و یا برقی در بازار موجود هستند که هر کدام از آن ها یا به صورت رو میزی و یا به صورت پایه دار می باشند و در ابعاد 60 و 90 سانتی متری ساخته شده اند.
دستگاه گریل ذغالی گرما را به صورت غیر مستقیم و یکنواخت به مواد غذایی منتقل می کنند و به این صورت انواع گوشت و استیک کاملا مغز پخت می شوند. کیفیت ظاهری دستگاه گریل ذغالی بالا بوده زیرا برای رویه آن از استیل دو جداره و ضد زنگ استفاده کرده اند. همچنین دستگاه گریل ذغالی مجهز به یک سینی استیل در کف دستگاه می باشد تا به راحتی توان روغن اضافه را تخلیه کرد.
دستگاه گریل ترکیبی
این دستگاه همان طور که از نامش پیداست ترکیبی از دستگاه گریل ذغالی و دستگاه گریل روغنی می باشد. دستگاه گریل ترکیبی برای پخت مواد غذایی به صورت همزمان می باشد و می توانید هر کدام از مواد غذایی را روی دستگاه پخت گریل ذغالی یا روغنی قرار دهید. رستوران ها، هتل ها، آشپزخانه ها و غیره معمولا از دستگاه گریل ترکیبی استفاده می کنند زیرا می توانند همزمان دو دستگاه را در اختیار داشته باشند.
دستگاه گریل برقی
نحوه کار دستگاه گریل برقی در مقایسه با سایر دستگاه ها بسیار راحت تر می باشد و البته کیفیت مواد غذایی در دستگاه گریل برقی با دستگاه گریل ذغالی و روغنی متفاوت است اما به دلیل این که این دستگاه دارای مزایای زیادی می باشد اکثر افراد این دستگاه را خریداری می کنند.
مهم ترین مزیت دستگاه گریل برقی این است که دارای ایمنی بالایی است زیرا اپراتور زمانی که مشغول پخت غذا می باشد با هیچ گونه شعله و آتشی سر و کار ندارد و می تواند با خیال راحت از آن استفاده کند.
معمولا دستگاه های گریل برقی نسبت به سایر دستگاه ها دارای اندازه های کوچک تری هستند به همین دلیل جا به جایی و حمل آن ها بسیار کار راحتی است و شما برای هر مکانی می توانید از آن استفاده کنید.
بنابراین اگر شما به دنبال خرید دستگاه گریل با ابعاد کوچک هستید بهتر است این دستگاه را انتخاب کنید همچنین خوب است بدانید این دستگاه برخلاف نمونه های گریل گازی و گریل ذغالی که مونو اکسید کربن تولید می کنند، هیچ گونه آلودگی تولید نمی کند.
یکی دیگر از مزیت های دستگاه های گریل برقی این است که می توانید دما را کنترل کنید و شما می توانید با توجه به مواد غذایی که در اختیار دارید دمای دستگاه را تنظیم کنید، برای مثال می توانید دمای دستگاه را برای سبزیجات کم و برای گوشت بیشتر کنید.
دستگاه های گریل برقی خود نیز به انواع رومیزی ثابت، رومیزی قابل حمل و پایه دار تقسیم می شوند و شما باید با توجه به فضای در دسترس و کاربرد آن نمونه ی مناسب را انتخاب کنید.
دستگاه گریل روغنی
از دیگر دستگاه های گریل، می توان به گریل روغنی اشاره کرد که به گریل تخت نیز معروف هستند. دستگاه های گریل روغنی برای پخت مواد غذایی که نیاز به روغن دارند مانند گوشت و استیک مناسب هستند.
برای استفاده از این دستگاه باید مقداری روغن در سطح صاف دستگاه ریخته و سپس دستگاه را روغن کرده و مواد غذایی را روی آن قرار دهید. جنس صفحه های صاف این دستگاه چدن لعاب دار و یا استیل است.
این دستگاه نیز برای جمع کردن روغن اضافی مواد غذایی مجهز به یک سینی می باشد که این سینی در زیر گریل تعبیه شده است. گریل های روغنی دارای حرارت دهی یکسان می باشند و به این صورت تمام قسمت های مواد غذایی به خوبی پخته می شود.
یکی از مشخصه های مهم دستگاه گریل روغنی این است که شما می توانید صفحات بالا و پایین را به صورت جدا کنترل کنید.
اگر می خواهید مواد غذایی خود را با استفاده از روغن و بدون قرار گرفتن در معرض شعله مستقیم اماده کند، دستگاه گریل روغنی یک گزینه ی مناسب است. با کمک این دستگاه مواد غذایی با حرارت غیر مستقیم کاملا پخته می شوند.
مقایسه کیفیت طبخ در گریل ذغالی و گریل روغنی
هر کدام از انواع دستگاه های گریل دارای ویژگی های مخصوص به خود هستند اما در بین تمام این دستگاه ها، گریل ذغالی طرفداران بیشتری دارد زیرا مواد غذایی را به صورت تنوری پخته و غذاهای اماده شده طعم خاصی دارند. در اکثر رستوران ها و فست فود از دستگاه گریل ذغالی استفاده می شود.
البته همان طور که گفتیم با روی کار آمدن دستگاه گریل ترکیبی، صاحبان مشاغل از این دستگاه استفاده می کنند زیرا دستگاه گریل ترکیبی به صورت همزمان گریل روغنی و گریل ذغالی را دارد و داشتن این گریل ها به صورت همزمان به سر آشپز کمک می کند تا بتواند مواد غذایی را به سبک های مختلف آماده کند و در اختیار مشتریان قرار دهد.
مشخصات فنی گریل ذغالی رو میزی و گریل روغنی رو میزی
بدنه ی اصلی گریل ذغالی رومیزی و گریل روغنی رومیزی از جنس استنلس استیل خش دار خارجی بوده و جوشکاری آن را با روش TIG و با گاز آرگون انجام داده ان. همچنین این دستگاه ها دارای صفحه ای هستند که جنس آن از چدن لعاب کاری شده می باشد و دارای ضاخمتی استاندارد است.
خرید گریل ذغالی رومیزی برای این که بتواند گرما را به مواد غذایی منتقل کند و حرارت یکسن و یکنواختی را به صورت غیر مستقیم برای آن ها فراهم کند، از سنگ لاواستون و چدن شیار دار استفاده کرده است.
از ویژگی های این دستگاه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
این دستگاه ها صفحه ای شیار دار در قسمت جلویی گریل دارند تا روغن های اضافه مواد غذایی تخلیه شود، دارای ولوم های نسوز بوده که جنس آن ها باکالیت است، یک سینی اضافه برای تخلیه روغن دارند ، 4 پایه داشته و اپراتور می تواند پایه های آن را تنظیم کند، مجهز به پایلون گازی بوده و کاربری بسیار راحتی دارد، برای ساخت آن از جدیدترین مواد و آخرین تکنولوژی استفاده شده است ونشان ملی، گارنتی و خدمات پس اس فروش دارند.
قیمت گریل های صنعتی
گریل های صنعتی دارای قیمت های متفاوتی هستند و قیمت هر گریل مطابق پارمترهای مختلفی تعیین می شود، در ادامه بعضی از عواملی که در قیمت گریل ها تاثیر گذارند را به شما معرفی می کنیم.
قیمت دستگاه با توجه به این که دستگاه گریل روغنی باشد یا گریل ذغالی یا فر ساندویچی متفاوت است و معمولا فرهای ساندویچی گران تر هستند. از دیگر عوامل مهم در تعیین قیمت دستگاه های گریل می توان به میزان عایق بندی سطح داخلی و خارجی، جنس بدنه، قطعات به کار رفته برای تولید آن ها، تک کاره و یا ترکیبی بودن آن، ابعاد دستگاه ها، پایه دار بودن، مبله یا رومیزی بودن و بسیاری عوامل دیگر اشاره کرد.
هنگام خرید گریل زغالی باید به چه نکاتی توجه کنید؟
ممکن است متوجه شده باشید که هیچ کمبودی در گزینه های گریل زغالی وجود ندارد.
ساختار جامد : کوره ای که از فلز ضخیم یا فولاد ضد زنگ ساخته شده باشد، زنگ نمی زند. یک ماده ضخیم تر نیز گرما را بهتر نگه می دارد. گریل را تکان دهید؛ مطمئن شوید که روی زمین محکم بنشیند تا حداقل احتمال کوبیده شدن یا دمیدن آن وجود داشته باشد.
چرخها : حداقل دو چرخ روی یک گریل، جا به جایی آن را از مکانی به مکان دیگر آسان می کند.
یک درب خوب : بررسی کنید که درب محکم باشد تا گرما در آن بماند و به راحتی باز نمی شود .
دریچه ها: باید هر دو دریچه بالا و پایین وجود داشته باشد تا کنترل جریان هوا (و در نتیجه دمای پخت و پز) را به شما بدهد.
یک آشغال گیر : زیر کباب پز می خواهید یک سطل یا سینی برای جمع آوری خاکستر وجود داشته باشد تا. پس از پختن به راحتی آن را جدا کنید تا و آشغال و خاکسترهای موجود را به راحتی از سطح ریل زغالی دور کنید.
راهی برای افزودن زغالهای بیشتر : یک در اختصاصی یا یک رنده لولایی به شما این امکان را می دهد که به راحتی ذغال های بیشتری وارد دستگاه کنید یا آنها را به صورت مرتب در کنار هم دیگر قرار دهید.
نحوه نگهداری از گریل ذغالی
ما در ادامه به مراحلی اشاره خواهیم کرد که تمیز کردن گریل ذغالی را برای شما آسان می کند. با خواندن مطالب زیر شما دیگر دغدغه ای بابت نظافت و نگهداری گریل ذغالی ندارید.
بعد از هر بار استفاده رنده را تمیز کنید . اگر این کار را در حالی که گریل هنوز کمی گرم است برای شما راحت تر است زیرا بعد از سرد شدن گریل امکان سفت شدن و چسبیدن آن وجود دارد. از یک برس سفت یا حتی یک توپ مچاله شده از فویل آلومینیومی را تهیه نمایی این امر به شما کمک می مند که سرعت تمیز کردن آن افزایش پیدا کند . در صورتی که نظافت گریل را فراموش کردید بهتر است که دفع بعدی که قرار است که از گریل استفاده کنید تمیزی آن را انجام دهید و آن را به بعد موکول نکنید زیرا می تواند در عمر مفید دستگاه تاثیر منفی بگذارد.
خاکستر را بعد از هر بار استفاده دور بریزید، حتما قبل از دور ریختن خاکستر از خنک بودن آن مطمئن شوید. اگر آنها را در ته گریل بگذارید، می توانند باعث خوردگی شوند.
برای گریل ذغالی خود حتما روکش متناسب با آن را تهیه نمایید هزینه ای که بابت خرید این روکشها می پردازید زیاد نیست اما می تواند از دستگاه شما در بسیاری از شرایط آب و هوایی محافظت کند البته توجه داشته باشید که در مناطق ساحلی و جاهایی که رطوبت در آن جا بسیار است از روکش استفاده نکنید زیرا این پوشش می تواند رطوبت را در خود نگه دارد و زنگ زدگی را تسریع کند.
شما باید بعد از هر بار استفاده از گریل ذغالی آن را از شر خاکستر و جربی های موجود در سینی آن خلاص کنید اما برای نظافت کلی دستگاه ماهی دو بار کفایت می کند البته نظافت کلی دستگاه به میزان استفاده شما بستگی دارد برای این کار کافی است که از یک برس کمک بگیرید و جرم های موجود را پاک کرده و درب و قسمت بیرونی آن را با آب صابون بشویید.
ابزار ضروری برای هر کسی که گریل زغالی دارد:
اگر از گریل ذغالی برای محیط های بسته استفاده می کنید حتما از دودکش های مخصوص استفاده نمایید
استفاده از دستکش های مخصوص می تواند شما را در برابر هر گونه سوختگی احتمالی محافظت کند .
استفاده از انبر می تواند جا به جایی ذغال، مالیدن فویل آلومینیومی چروک شده روی رنده در هنگام تمیز کردن را برای شما آسان کند.
اشتباهات رایج در زمان استفاده از گریل ذغالی
استفاده زود هنگام از گریل ذغالی
بسیاری از افراد برای آن که زودتر غذای خود را آماده کنند بدون آن که به گرم شدن گریل توجهی داشته باشند غذا را بر روی آن می گذارند که این امر منجر به چسبیدن غذا به رنده ها می شود و می تواند طعم بدی را به غذا بدهد.
توجه داشته باشید اگر قصد دارید که کباب خود را با استفاده از گریل ذغالی آماده کنید باید بگذارید که دستگاه به اندازه کافی گرم شود.
استفاده از حرارت نامناسب برای غذایی که طبخ می کنید.
هنگام استفاده از گریل ذغالی ، زغال چوب به عنوان منبع حرارت مستقیم عمل می کند. پختن غذا به طور مستقیم روی زغال داغ مشابه پختن روی حرارت زیاد روی گریل گازی است توجه داشته باشید که برخی از غذاها بهتر است روی حرارت مستقیم پخته شوند این در حالی است که برخی دیگر از حرارت غیر مستقیم برای پخت استفاده می کنند توجه داشته باشید در صورتی که از حرارت نامناسب برای پخت استفاده می کنید امکان خام ماندن و یا سوختگی غذا وجود دارد .
عدم استفاده از دریچه های گریل ذغالی
باز کردن بیش از حد درب گریل که موجب می شود اکسیژن اضافی به گازها برسد و ذغال ها داغ تر از حد معمولی شوند ه این امر سوختن غذا را افزایش می دهد.
سایت استیل ارمیا را میتوان به عنوان یک بستر آنلاین و با صرفه در نظر گرفت که تمامی مشخصات محصولات ارائه شده اند علاوه بر آن که کارشناسان فروش نیز می توانند برای مشاوره تخصصی افراد را راهنمایی کنند، ضمن آنکه خدمات پس از فروش و گارانتی برای تمام افراد فراهم است بی جهت نیست که رضایت مشتریان همواره جلب میشود.