یکی از کسب و کارهای بسیار پردرآمد در دنیای امروز، راه اندازی آشپزخانه صنعتی می باشد. آشپزخانه های صنعتی به آشپزخانه های بزرگی گفته می شود که در رستوران ها، هتل ها، شرکت های مختلف و… وجود دارند. حجم کار و غذای تولید شده روزانه در این آشپزخانه ها بسیار زیاد است و به همی دلیل، به راحتی می توان درآمد بالایی از این کار کسب کرد.
راه اندازی آشپزخانه صنعتی کار ساده ای نیست و برای موفقیت در این کار، حتما باید تحقیقات زیادی انجام شود. در واقع هر کسی که قصد راه اندازی آشپزخانه صنعتی را دارد، باید قبل از هر اقدامی به خوبی با خم و چم های اینکار آشنا شده و تمام تجهیزات و هزینه های لازم، اصول و قواعد این کار، قوانینی که در این صنف وجود دارد، بازار هدف و… را بسنجد.
ما در این مقاله تصمیم داریم تمام مراحل راه اندازی آشپزخانه صنعتی در سال 1401 را بررسی کنیم. همراه ما باشید!
شرکت استیل ارمیا سابقه فعالیت ۱۵ ساله در کارنامه دارد که همواره با تولید ملزومات و لوازم فست فود و فودکورت توانسته رضایت صدها مشتری را نیز جلب نماید. ارائه خدمات پس از فروش و قیمت مقرون به صرفه برای تمامی مشتریان که ساکن شهرهای مختلف کشور هستند، کمک میکند بتوان از دغدغه های مختلف رها شد و شاهد خدمات پس از فروش قابل اطمینان نیز بود.
زمانی که قصد راه اندازی آشپزخانه صنعتی در سال 1401 را دارید باید به تمام عواملی که می تواند موفقیت شما را تضمین کند توجه ویژه ای داشته باشید، اگر با افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند صحبت کرده باشید متوجه می شوید که راه اندازی یک آشپزخانه صنعتی در سال 1401 کار چندان سخت و پیچیده ای نیست تنها کافی است مواردی را که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم رعایت کنید.
فهرست محتوا
مراحل راه اندازی آشپزخانه صنعتی
همانطور که در ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، اولین قدم برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی در سال 1401 این است که با تمام مراحل این کار اشنا بوده و با برنامه ریزی دقیق و از پیش تعیین شده جلو بروید. در حقیقت شناخت مراحل راه اندازی اشپزخانه صنعتی به شما کمک می کند از همان ابتدا نقشه راه خود را بدانید و احتمال موفقیتتان افزایش پیدا خواهد کرد.
مراحل کلی برای راه اندازی یک آشپزخانه صنعتی به شرح زیر است:
- خرید و یا اجاره ملک مناسب برای راه اندازی کترینگ:
شما برای راه اندازی هر کسب و کاری به یک فضای مشخص و مناسب نیاز دارید تا کسب و کار خود را در آن مکان راه اندازی کنید. برای راه اندازی اشپزخانه صنعتی هم باید یک ملک مناسب خریداری و یا اجاره کنید.
توجه داشته باشید که در اشپزخانه های صنعتی برعکس رستوران ها نیازی به فضای بزرگ و دلباز و همچنین دکوراسیون داخلی آن نیست. چرا که در این اشپزخانه ها سرو غذا به صورت بیرون بر بوده و نیازی به سالن برای پذیرایی از مشتریان نخواهد بود. البته برخی از اشپزخانه های صنعتی مربوط به شرکت ها فضایی برای سرو غذای پرسنل هم در نظر می گیرند، اما به طور کلی اشپزخانه های صنعتی به بخش پذیرایی نیازی ندارند.
- گرفتن جواز کسب و کار و دیگر مجوزهای لازم:
گرفتن جواز کسب و کار و سایر مجوزهای لازم از اصلی ترین اقدامات برای راه اندازی اشپزخانه صنعتی می باشد. شما باید قبل از شروع کار خود مجوزهای قانونی را گرفته باشید و تمام مراحل قانونی این کار را طی کنید تا مطمئن باشید که بعد از راه اندازی کسب و کار خود هیچ مشکل و مانع قانونی وجود نخواهد داشت. فراموش نکنید که تنها یک مشکل قانونی می تواند اعتبار کسب و کار شما را به خطر بیندازد؛ پس در انجام اقدامات قانونی توجه زیادی به خرج دهید.
- تهیه تجهیزات آشپزخانه صنعتی:
آشپزخانه های صنعتی به تجهیزات مختلفی برای طبخ و نگهداری غذا نیاز دارند. شما باید با تمام این تجهیزات آشنا شده و آن ها را خریداری کنید. در خرید تجهیزات هم باید بسیار دقیق عمل کرده و به سراغ تجهیزات با کیفیت بروید. در این صورت می توانید مطمئن باشید که این تجهیزات تا سال های طولانی برای شما کار خواهند کرد و هیچ مشکلی در استفاده از آن ها برایتان پیش نخواهد آمد. این کار به کاهش هزینه های اضافه در آینده کمک می کند.
- افتتاح حساب بانکی:
شما باید برای کسب و کار خود یک حساب بانکی افتتاح کنید و تمام هزینه ها و حساب و کتاب های اشپزخانه صنعتی را از حساب شخصی خود جدا کنید. با اینکار می توانید هزینه های مربوط به کارتان را مدیریت کرده و حساب همه چیز را در دست داشته باشید.
- طراحی و انتخاب منو:
بدون شک یکی از مهم ترین معیارهای افراد برای همکاری با یک اشپزخانه صنعتی، نوع غذاهای آن آشپزخانه و کیفیت آنهاست. بنابراین شما باید تا حد امکان یک منوی غذایی متنوع طراحی کنید که تمام سلیقه های مختلف را پوشش دهد. کیفیت غذاها را هم باید تا حد امکان بالا نگه دارید. بهتر است نام تک تک غذاها را به همراه قیمت آن ها به شکل جذابی در منوی خود درج کنید تا در همان نگاه اول توجه مشتریان را به خود جلب کنند.
اگر بخواهیم بیشتر در ارتباط با منوی آشپزخانه شما صحبت کنیم در یک کلام منو همه چیز را در رستوران شما مشخص می کند. منویی را آماده نمایید که تنوع غذایی بالایی داشته باشد در واقع شما بهتر است در منو خود از غذهای ملی خود استفاده کنید.
یک تم واحد را برای منوی خود انتخاب نمایید و تمام تلاش خود را به کار ببرید که منوی شما در محدوده مکانی شما تک و ویژه باشد.
برای آن که در انتخاب منو خود موفق باشید بهتر است از سرآشپز خود کمک بگیرید تا در روند طراحی منو به شما کمک کند. آنها با توجه به تجربه بالایی که دارند می توانند ایده هایی ناب را برای چیدمان آشپزخانه و نوع غذای انتخابی ارائه دهند.
بهتر است لیست گزینه های منو را تا حد امکان کوتاه و جذاب کنید. تعداد زیاد غذاهای انتخابی می تواند مشتریان را گیج کند. مشتریان وقتی به رستوران شما مراجعه می کنند تمایل دارند که غذا را با سرعت بالایی انتخاب نمایند و در ارتباط با نوع غذا اطلاعاتی داشته باشند. برخی از افراد تمایل دارند قبل از سفارش غذا از قیمت آن اطلاع داشته باشند بهتر است برای این کار در کنار غذاهای لیست شده قیمت آن ها را نیز یاداشت کنید.
- استخدام پرسنل:
شما باید به دنبال استخدام پرسنلی باشید که در کار خود مهارت و تجربه بالایی دارند و می توانند به خوبی از عهده وظایفی که به آن ها محول شده بر بیایند. پرسنل اشپزخانه صنعتی معمولا شامل یک یا دو سرآشپز، چند کمک آشپز، نظافت چی، منشی برای ثبت سفارشات، مسئول خرید مواد اولیه، چند پیک برای تحویل سفارشات و یک حسابدار هستند. این پرسنل بسته به بزرگی و یا کوچکی آشپزخانه ممکن است کمتر یا بیشتر باشند.
شما باید تمام این مراحل را با دقت بالا و به صورت کاملا اصولی انجام دهید و تا حد امکان برای انجام هر مرحله با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید تا هیچ مشکلی برای کسب و کارتان پیش نیاید و با مانع خاصی روبرو نشوید.
انتخاب مکان راه اندازی آشپزخانه صنعتی
همانطور که گفتیم، شما باید برای راه اندازی کسب و کار خود یک ملک مناسب را خریداری و یا اجاره نمایید. مکان راه اندازی اشپزخانه صنعتی از اهمیت زیادی برخوردار است. ابعاد و مساحت این مکان باید به گونه ای باشد که به خوبی تمام تجهیزات مورد نظر در آن جا شود.
بهتر است محل راه اندازی اشپزخانه در مسیرهای پر رفت و آمد و شلوغ باشد. در این صورت افرادی بیشتری با اشپزخانه شما اشنا شده و حجم سفارشات بیشتر خواهد شد. همچنین هرچقدر که به مراکز تجاری، شرکت ها، کارخانه ها و… نزدیک تر باشید شانس موفقیتتان بیشتر خواهد بود و می توانید با یکی از این مراکز قرارداد بلند مدت ببندید.
مکانی که برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی در نظر دارید باید از نظر بهداشت هم کاملا مورد تایید باشد. یعنی ابتدا باید محل راه اندازی اشپزخانه را مشخص کرده و سپس برای دریافت مجوزهای لازم اقدام کنید.
بهترین کار این است محل آشپزخانه صنعتی را خریداری کنید؛ چرا که در غیر اینصورت بعد از اینکه به موفقیت برسید و در آن مکان شناخته شوید، ممکن است ناچار به تعویض مکان خود شوید. اما اگر بودجه کمی در اختیار دارید با اجاره یک محل مناسب هم می توانید کارتان را آغاز کنید. مطمئن باشید اگر کیفیت غذاهایتان خوب باشد، هرجای دنیا هم که باشید مشتریان خود را از دست نخواهید داد!
اطلاعاتی در ارتباط با فضای آشپزخانه صنعتی
اگر آشپزخانه شما بزرگ و روشن و متراژ بالایی دارد می توانید از تمامی قسمت های آن به نحو احسن استفاده نمایید هرچند برای افرادی که با کمبود جا نیز مواجه هستند راه اندازی آشپزخانه تجاری با سرویس کامل نیز امکان پذیر است تنها باید از فضای آن به صورت عاقلانه استفاده کنند .
از دیگر نکات مهمی که در زمان راه اندازی رستوران در سال 1401 باید به آن توجه داشته باشید این است که چقدر مقدار از فضای محیط را می خواهید به آشپزخانه اختصاص دهید؟ متراژ آشپزخانه صنعتی چیدمان آن را تحت تاثیر قرار می دهد. بر اساس بسیاری از دستورالعمل ها، توصیه می شود که 60 درصد از فضای تجاری خود را به سالن و 40 درصد باقی مانده را به آشپزخانه اختصاص دهید .
برای مثال اگر مساحت رستوران شما 500 متر مربع است، 300 متر مربع برای سالن ناهار خوری و 200 متر مربع باقی مانده برای آشپزخانه می شود. زمانی که به دنبال فضای تجاری ایده آل برای راه اندازی رستوران در سال 1401هستید، باید تمامی نکاتی که می تواند بر فروش و موفقیت شما تاثیر بگذارد را ارزیابی کنیدبرای نمونه، کدام نوع چیدمان آشپزخانه صنعتی برای نوع سرویس و فضای آشپزخانه بهتر است که همان را انجام دهید اگر در تعیین اینکه کدام چیدمان می تواند فضای آشپزخانه را بهتر کند مشکل دارید، از متخصصان که در این حوزه تخصص دارد مشاوره های لازم را دریافت نمایید.
برای آن که بتوانید چیدمان فوق العاده ای را برای آشپزخانه صنعتی خود داشته باشید می توانید با مشاوران ارمیا استیل ارتباط برقرار نمایید.
برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی در سال 1401 باید به سه استراتژی مهم توجه ویژه ای داشته باشید.بهتر است در زمان راه اندازی همان طور که در سطرهای بالا اشاره کردیم به مواردی چون منو، سرآشپز و مکان دایر کردن آشپزخانه توجه ویژه ای داشته باشید.از دیگر نکاتی که در زمان راه اندازی رستوران باید به آن توجه داشته باشید هر چه سرعت خدمات رسانی شما بیشتر باشد رضایت بیشتری را از جانب مشتریان به دست می آورید.
تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی
بعد از اینکه موفق شدید مکان مناسب برای آشپزخانه خود را پیدا کنید و مجوزهای لازم برای آن را دریافت کردید، وقت آن رسیده تجهیزات مورد نیازتان را خریداری نمایید. تجهیزات آشپزخانه صنعتی بسیار متنوع هستند و بسته به ابعاد اشپزخانه شما و حجم کاری که انجام می دهید متفاوت خواهند بود. همچنین نوع غذاهایی که قرار است در آشپزخانه شما طبخ شود هم در انتخاب این تجهیزات تاثیرگذار می باشد.
در اشپزخانه های صنعتی، اماده سازی و پخت غذا تا رسیدن به دست مشتری در چند مرحله مختلف انجام می شود. هرکدام از این مراحل هم به تجهیزات خاص و مختلفی نیاز دارند. برای مثال تجهیزات مربوط به شستشوی مواد غذایی، اماده سازی آن ها، پخت مواد غذایی و بسته بندی و رسیدن به دست مشتری با هم متفاوت است و در هر مرحله هم از چند وسیله مختلف استفاده خواهد شد.
به طور کلی می توان تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی در سال 1401 را به صورت زیر دسته بندی کرد:
شما می توانید تجهیزات آشپزخانه صنعتی خود را از شرکت تجاری ارمیا استیل به صورت حضوری و غیر حضوری خریداری نمایید.
در زمان خرید تجهیزات آشپزخانه باید به این نکته توجه ویژه ای داشته باشید که آشپزخانه به چه مقدار وسایل مورد نیازاحتیاج دارد، تعداد کارکنان در آشپزخانه چند نفر خواهند بود ؟و افرادی که قراراست به عنوان گارسون کار کنند چند نفر هستند؟ اطلاع از تمامی این موارد می تواند شما را در خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی کمک کند.
1 – تجهیزات مربوط به آماده سازی:
در آشپزخانه های صنعتی به تجهیزات آماده سازی مختلفی برای آماده کردن غذاهای مختلف نیاز است. این تجهیزات می تواند شامل دستگاه های پوست کن و خورد کن، چاقو و ساطور، تخته برش، میز کار، چرخ گوشت صنعتی، اره استخوان بر، دیگ مخصوص خیساندن برنج، یخ ساز صنعتی، مخلوط کن صنعتی، دستگاه خلال کن، سبزی خردکن صنعتی و… باشد.
بدیهی است که تعداد تجهیزات آماده سازی آشپزخانه های بزرگ نسبت به اشپزخانه های کوچک بسیار بیشتر خواهد بود.
برای خرید تجهیزات آماده سازی دقت زیادی به خرج داده و حتما انواع با کیفیت و مقاوم آن ها را انتخاب کنید. در این صورت هم طول عمر ان ها بیشتر است و در آینده نیازی به صرف هزینه مجدد نخواهید داشت و هم از اسیب دیدن پرسنل در حین اماده سازی جلوگیری می کنید.
2 – تجهیزات مربوط به پخت غذاها:
تجهیزات مربوط به پخت غذا، همانطور که از نامشان پیداست تجهیزاتی هستند که برای پخت مواد غذایی و آماده کردن سفارشات مشتریان مورد استفاده قرار می گیرند. این تجهیزات باید مطابق با غذاهای موجود در منوی شما انتخاب و خریداری شوند و امکان دارد شما به چندین دستگاه مختلف برای اینکار نیاز پیدا کنید.
برخی از مهم ترین تجهیزات مربوط به پخت غذاها شامل اجاق گازهای صنعتی، فرهای صنعتی، تنور، کباب پز گازی، کباب پز تابشی، سرخ کن های صنعتی، هودهای صنعتی و… هستند.
3 – تجهیزات مربوط به نگهداری مواد غذایی:
تجهیزات مربوط به نگهداری مواد غذایی یکی از مهم ترین تجهیزات اشپزخانه هستند و تاثیر زیادی روی رعایت بهداشت مواد غذایی در اشپزخانه شما دارند. این تجهیزات می توانند شامل یخچال های صنعتی بزرگ، بانکه های بزرگ برای نگهداری مواد غذایی خشک و… باشند.
تجهیزات نگهداری مواد غذایی به دو نوع انبار خشک و انبار سرد تقسیم می شوند. شما باید مواد غذایی مختلفی مثل گوشت، سبزیجات و… که احتمال خراب شدن آن ها وجود دارد را در انبار سرد نگه دارید. انبار سرد بخش مهمی از اشپزخانه به شمار می رود و باعث می شود که مواد غذایی اولیه کاملا سالم و بهداشتی بمانند. ابعاد انبار سرد هر اشپزخانه صنعتی به حجم سفارشات روزانه آن بستگی دارد. از آن جایی که شما باید مواد غذایی را به صورت تازه تهیه کنید، استفاده از انبارهای بزرگ برای اشپزخانه های صنعتی کوچک که حجم سفارشات آن ها زیاد است توصیه نمی شود.
یخچال و فریزرهای تجاری در انواع صنعتی، خانگی و زیر پیشخوان تولید و به بازار عرضه شده اند که شما باید مطابق با نیاز و همچنین متراژ آشپزخانه خود مدل مورد نظر را خریداری نمایید بسیاری از آشپزخانه های صنعتی برای نگهداری مواد غذایی خود بیش از یک یخچال دارند.
یخچالی بزرگ جهت نگهداری مواد غذایی اولیه ویخچالی کوچکتر، که بتوانید در آن موادی را که آماده سازی کرده اید در آن قرار دهید اگر فضای آشپزخانه شما محدود باشد، یک یخچال صنعتی بزرگ نیز می تواند نیاز شما را برطرف سازد.
تجهیزاتی که برای ذخیره سازی مواد خشک نیز استفاده می کنید می تواند شامل بانکه ها، کابینت و قفسه ها باشد. هرچند در زمان خرید این تجهیزات باید به فضای آشپزخانه خود توجه داشته باشید برای نمونه آشپزخانه هایی که متراژ کمتری دارند می توانید از تجهیزات چندکاره استفاده نمایید.
علاوه بر انبار سرد، انبار خشک هم از تجهیزات نگهداری اشپزخانه های صنعتی به شمار می رود. انبار خشک جایی برای نگهداری مواد غذایی خشک مثل برنج، حبوبات و… است. این انبار باید به گونه ای باشد که هیچ گونه رطوبت یا گرد و غباری وارد مواد اولیه غذایی نشود.
در واقع در انبارهای خشک نیازی به دمای زیر صفر ندارید، فقط باید شرایط نگهداری را به صورت کاملا بهداشتی فراهم کنید.
یکی از مهم ترین نکات در خصوص تجهیزات نگهداری مواد غذایی در اشپزخانه های صنعتی، مربوط به چیدمان این تجهیزات است. از آن جایی که تجهیزات نگهداری معمولا ابعاد بزرگی دارند، باید آن ها را به گونه ای بچینید که بیشترین فضای ممکن را در اختیار داشته باشید.
یخچال ویترینی، یخچال صنعتی، گرمخانه شیشه ای، قفسه های استیل و… از جمله تجهیزات مربوط به نگهداری مواد غذایی در اشپزخانه های صنعتی به شمار می روند.
4 – تجهیزات مربوط به سرو غذاها:
مرحله سرو غذا در آشپزخانه های صنعتی نسبت به رستوران ها بسیار متفاوت است. از آن جایی کع در اکثر آشپزخانه های صنعتی جایی برای نشستن مشتریان وجود ندارد، شما برای سرو غذاها نیازی به قاشق و چنگال و بشقاب نخواهید داشت. البته در اشپزخانه های صنعتی شرکت ها و کارخانه ها جایی برای نشستن پرسنل و سرو غذا هم در نظر گرفته می شود.
اما به طور کلی، تجهیزات سرو غذا در اشپزخانه های صنعتی شامل ظروف یکبار مصرف برای بسته بندی و ارسال غذا هستند. برای انتخاب این ظروف باید دقت کافی به خرج داده و تا حد ممکن از ظروف آلومینیومی استفاده نمایید.
در صورتی که بودجه کافی در اختیار داشته باشید می توانید از قاشق و چنگال های یکبار مصرف هم در کنار بسته بندی غذاهای خود استفاده کنید. هرچقدر که این بسته بندی جذاب تر باشد، امکان جذب مشتریان بیشتر هم وجود خواهد داشت.
وسایل آشپزی باید به راحتی در دسترس همه افراد آشپزخانه قرار بگیرد برای نمونه شما می توانید با خرید یک کابینت که اجاق صنعتی بر روی آن قرار گرفته است، در فضا آشپزخانه صنعتی خود صرفه جویی نمایید. بسیاری از تجهیزات آشپزخانه صنعتی مجهز به قفسه های ذخیره سازی هستند که در بالای صفحه آشپزی قرار گفته اند.
بهتر است قسمت سرخ کردنی را در مجاورت صفحه آشپز یا گریل قرار دهید. اگر با غذاهای سرخ کردنی سرو کار ندارید استفاده از یک سرخ کن کوچک و رومیزی میتواند بهترین گزینه برای آشپزخانه شما باشد و در صورتی که فضای کافی برای پیشخوان ندارید می توانید از سرخ کن های کفی استفاده کنید.
بسته به منوی آشپزخانه شما ممکن است به تجهیزات پخت و پز تخصصی بیشتر و یا کمتری نیاز داشته باشد.
همچنین، برای گرم نگه داشتن غذا قبل از ارسال به مشتری، بهتر است از روی تجهیزات گرم کننده استفاده کنید.
5 – تجهیزات مربوط به شستشو:
شستشو یکی از مهم ترین مراحل در آشپزخانه های صنعتی به شمار می رود. شما باید تمام مواد غذایی را پیش از آماده سازی به طور کامل شستشو داده و ضد عفونی کنید. دریافت مجوز برای ادامه کار آشپزخانه تا حد زیادی به این بخش بستگی دارد. از همین رو شما باید به قسمت شستشوی اشپزخانه خود اهمیت زیادی بدهید.
با اینکه در اشپزخانه های صنعتی ظروف سرو به صورت یکبار مصرف و بیرون بر هستند، اما ظروفی که برای پخت مواد غذایی استفاده می کنید نیاز به شستشو خواهند داشت.
تجهیزات شستشوی اشپزخانه های صنعتی بسیار متنوع هستند و شما باید با توجه به نیاز و بودجه خود به خرید این تجهیزات بپردازید. برخی از این تجهیزات شامل سیخ شور صنعتی، سینک ظرفشویی صنعتی، میز ظروف کثیف، ماشین ظرف شویی صنعتی و… هستند.
6 – تجهیزات مربوط به تهویه اشپزخانه صنعتی:
در آشپزخانه های صنعتی روزانه حجم بالایی غذا طبخ می شود و در نتیجه این اشپزخانه ها همواره پر از گرما، دود و بوی غذا هستند. از همین رو شما باید در خصوص تهویه آشپزخانه خود هم فکری کرده و تجهیزات مربوط به تهویه را خریداری کنید.
این تجهیزات به خروج بوی غذا کمک کرده و هوای تازه را به داخل اشپزخانه می کشانند. همچنین با خنک کردن دستگاه ها و محیط اشپزخانه، هم از اذیت شدن پرسنل جلوگیری می کنند و هم مانع از خراب شدن تجهیزات و اسیب به موتور ان ها خواهند شد.
7 – تجهیزات مربوط به نظافت آشپزخانه های صنعتی:
بدون شک طی انجام کارهای مختلف و تهیه غذاها، مقدار زیادی چربی در آشپزخانه پخش می شود. همچنین آماده سازی مواد اولیه هم می تواند باعث الودگی و به هم ریخته شدن محیط اشپزخانه شود. از آن جایی که این شرایط از نظر بهداشتی اصلا مطلوب نیست، شما باید تجهیزات مربوط به نظافت را هم در لیست تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی اشپزخانه صنعتی در سال 1401 قرار دهید.
این تجهیزات بسیار متنوع هستند و با تجهیزات مربوط به شستشو فرق دارند. برای مثال می توان به جاروها و طی های مختلف اشاره کرد.
منوی آشپزخانه صنعتی
بهتر است قبل از اینکه برای خرید تجهیزات اشپزخانه صنعتی اقدام کنید، منوی غذایی خود را طراحی نمایید. در این صورت می توانید متوجه شوید که به چه لوازمی نیاز دارید و هزینه های خود را هم به صورت تقریبی تخمین بزنید.
برای انتخاب منو باید سلیقه های مختلف را در نظر گرفته و آیتم های متنوعی انتخاب کنید. برای مثال شما می توانید انواع کباب، انواع غذاهای سنتی، چند فست فود و یا حتی غذاهای گیاهی برای افراد وگان در منوی خود در نظر بگیرید. قرار دادن انواع سالاد و پیش غذا و نوشیدنی های متنوع هم می تواند به جذاب تر شدن منوی شما کمک کند.
توجه داشته باشید که اکثر مشتریان شما شرکت ها و سازمان هایی هستند که برای تامین حداقل یک وعده غذای پرسنل خود با شما قرارداد میبندند. از همین رو شما باید هر روز غذاهای متنوعی برای آن ها ارسال کنید که با اکثر سلیقه ها هماهنگ باشند. همچنین این غذاها باید به گونه ای باشند که کالری روزانه مورد نیاز بدن انسان را تامین نمایند.
به شما پیشنهاد می کنیم بعد از شروع کار خود، هر چند وقت یکبار از مشتریان نظرسنجی کنید تا بتوانید کیفیت خدمات خود را ارتقا بخشید.
تخمین هزینه ها و سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی
هزینه های مربوط به راه اندازی آشپزخانه صنعتی در سال 1401 و سرمایه لازم برای اینکار، بسته به نوع اشپزخانه مورد نظر شما متفاوت خواهد بود. برای مثال ممکن است شما قصد داشته باشید برای سازمان خود یک اشپزخانه اختصاصی راه اندازی کنید و قصد ارائه خدمات به بیرون را نداشته باشید. بدیهی است که در این صورت به سرمایه بسیار کمتری نیاز خواهید داشت.
به طور کلی هزینه های مربوط به راه اندازی اشپزخانه صنعتی متفاوت بوده و به عوامل مختلفی بستگی دارد. شما برای تخمین هزینه ها و سرمایه مورد نیاز خود، باید هزینه های زیر را در نظر بگیرید:
- هزینه مربوط به مکان:
هزینه های مربوط به انتخاب محل راه اندازی اشپزخانه صنعتی به این بستگی دارد که شما قصد دارید آن مکان را بخرید یا اجاره کنید. همچنین موارد دیگری مانند ابعاد و مساحت آن مکان، محل قرار گیری آن (مرکز شهر یا بیرون شهر) و… روی هزینه هایی که برای اینکار صرف می کنید تاثیر دارند. فراموش نکنید که برای دریافت مجوز، حتما باید مکان مورد نظر شما از ابعاد مشخصی برخوردار باشد. از نظر محل قرار گیری هم باید به شما بگوییم که اگرچه خرید یا اجاره محل اشپزخانه در مکان های کم رفت و امد هزینه کمتری دارد، اما شانس فروش و موفقیت شما در این مکان ها کمتر خواهد شد.
- هزینه های خرید تجهیزات: شما ابتدا باید منوی غذایی خود را مشخص کرده و سپس طبق آن، تجهیزات مورد نیازتان را لیست کنید. تا جایی که می توانید به دنبال خرید تجهیزات با کیفیت از برندهای معتبر باشید تا بعد از مدتی نیاز به تعمیر و یا خرید مجدد تجهیزات پیدا نکنید.
- هزینه تامین مواد اولیه:
بدون شک شما برای شروع کار خود و اماده سازی اولین سفارشات تحویل گرفته به مواد اولیه نیاز دارید. بنابراین هزینه پر کردن یخچال های صنعتی و تامین مواد اولیه را هم جزو هزینه ها و سرمایه موردنیازتان قرار دهید. بعد از اینکه به درآمد رسیدید، هزینه این مواد اولیه از درآمدتان تامین خواهد شد و نگرانی از این بابت نخواهید داشت. هزینه مواد اولیه هم بسته به منوی انتخابی شما دارد.
- حقوق و دستمزد پرسنل:
هرکدام از پرسنلی که شما برای کار در آشپزخانه خود استخدام می کنید به حقوق و دستمزد نیاز دارند. بنابراین شما ابتدا باید مشخص کنید که به چند نفر نیاز دارید، سپس حقوق ان ها را تخمین بزنید.
- هزینه های مربوط به معرفی و تبلیغات:
این هزینه ها ضروری نیستند و شما بدون تبلیغات هم می توانید کار خود را آغاز کنید. اما اگر بتوانید مبلغی را از همان ابتدا برای تبلیغات و معرفی کسب و کار خود به مشتریان کنار بگذارید، احتمال موفقیتتان بیشتر شده و در مدت کوتاهی به درامد بالا دست پیدا خواهید کرد.
- سایر هزینه های جانبی راه اندازی اشپزخانه صنعتی:
در کنار تمام مواردی که گفتیم، شما باید مبلغی را هم برای هزینه های جانبی خود کنار بگذارید. این هزینه ها شامل هزینه های مربوط به اخذ مجوز، پرداخت قبوض، بیمه و… خواهد بود.
روش هایی برای کاهش هزینه های مربوط به راه اندازی آشپزخانه صنعتی در سال 1401
در بخش قبلی درخصوص هزینه هایی که برای راه اندازی اشپزخانه صنعتی نیاز دارید صحبت کردیم. اکثر این هزینه ها لازم و ضروری هستند و نمی توان از هیچکدام فاکتور گرفت. از طرفی دیگر، خرید تجهیزات و مواد اولیه بی کیفیت برای کاهش هزینه ها راه حل خوبی به نظر نمی رسد. چرا که می تواند تاثیرات منفی روی کسب و کار شما داشته باشد و در اینده هم ضررهای زیادی را به شما تحمیل کند.
با این اوصاف، ممکن است تصور کنید هیچ راهی برای صرفه جویی در هزینه ها و کاهش سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی اشپزخانه صنعتی در سال 1401 وجود ندارد. اما ما در این بخش ترفندهایی برای این کار به شما آموزش می دهیم. این ترفندها عبارتند از:
- شما می توانید یک ملک کوچک تر مطابق با استانداردهای وزارت بهداشت اجاره کرده و تجهیزات خود را به شکل هوشمندانه ای در آن بچینید تا فضای کافی در اختیار داشته باشید.
- در ابتدای کار شما مشتریان چندانی ندارید و حجم کارتان زیاد نیست. بنابراین می توانید از تعداد پرسنل کم کنید. حتی می توانید وظیفه خرید مواد اولیه و یا حسابداری را خودتان به عهده بگیرید و نیازی به استخدام این دو پرسنل نداشته باشید.
- همانطور که گفتیم، کیفیت تجهیزات تاثیر زیادی در عملکرد کلی شما دارد. پس فکر خرید تجهیزات بی کیفیت برای کاهش قیمت را از سرتان بیرون کنید! به جای آن می توانید تجهیزات دست دوم خریداری کرده و یا این تجهیزات را به صورت اقساطی خریداری نمایید.
در نهایت شما می توانید با افرادی که قبلا این کار را عملی کرده اند مشورت کنید و از آن ها بخواهید تجربیات خود در این زمینه را با شما در میان بگذارند.
نکات مهم در راه اندازی آشپزخانه صنعتی
برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی و موفق شدن در این شغل باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
- تا جایی که می توانید برای طراحی منوی خود خلاقیت به خرج دهید. این کار توجه مشتریان را به خود جلب خواهد کرد.
- بعد از اینکه غذاهای منو را انتخاب کردید، یک مهمانی دوستانه به راه انداخته و تمام غذاهای منو را در ان مهمانی سرو کنید. سپس از آشنایان خود بخواهید درخصوص غذاهای منو نظر بدهند. این کار نوعی تمرین برای شما به شمار می رود و کمک می کند تسلط بیشتری روی کار خود پیدا کنید.
- یک لیست کامل از تجهیزات و مواد اولیه موردنیازتان تهیه کرده و از یک فرد با تجربه بخواهید درخصوص این تجهیزات نظر دهد. به این ترتیب تمامی موارد اضافه و هزینه مربوط به آن ها حذف خواهد شد.
- به چند اشپزخانه صنعتی مراجعه کرده و در خصوص تمام قوانینی که برای آن ها وجود دارد پرس و جو کنید. این کار به شما کمک می کند در آینده با موانع قانونی مواجه نشوید.
- در خصوص قیمت اشپزخانه های صنعتی تحقیق کنید تا از قیمت های بازار مطلع شوید. سپس قیمت های خود را طوری تعیین کنید که نه خیلی کمتر و نه خیلی بیشتر از قیمت های بازار باشد.
- برای تحویل غذا به مشتریان یک وسیله نقلیه جادار انتخاب کنید تا در تحویل غذاها مشکلی نداشته باشید.
- تا حد امکان پرسنل خود را از میان افراد با تجربه انتخاب کنید. البته در صورت لزوم می توانید تمام اموزش های لازم را به آن ها ارائه دهید.
- از جادوی تبلیغات غافل نشوید.
میزان سود دهی آشپزخانه صنعتی
عاقلانه ترین کار این است که قبل از راه اندازی هر کسب و کاری درخصوص میزان سوددهی آن تحقیق کرده و سپس اقدامات لازم برای راه اندازی آن را انجام دهید. در این صورت احتمال اینکه با ضرر مالی روبرو شده و شکست بخورید کمتر خواهد شد.
درخصوص اشپزخانه صنعتی هم همین اصل برقرار است و شما باید با افرادی که تجربه های مشابهی در این زمینه دارند مشورت کنید. به طور کلی می توان گفت راه اندازی آشپزخانه صنعتی در دسته کسب و کارهای پر سود و موفق قرار دارد. اما این میزان سوددهی تا حد زیادی به عملکرد خود شما هم بستگی خواهد داشت.
اگر بتوانید از همان ابتدا با یک یا چند شرکت و سازمان بزرگ قرارداد بلند مدت ببندید برایتان بهتر است. البته نباید توقع داشته باشید که تعداد مشتریانتان در ابتدای کار زیاد بوده و از همان اول درآمد بالایی به دست آورید.
در صورتی که کیفیت غذاهای شما خوب باشد، خود به خود به مشتریان بیشتری معرفی می شوید و اعتبار و درآمد بالایی کسب خواهید کرد. اما در ابتدای راه می توانید از تبلیغات هم کمک بگیرید.
در نتیجه می توان گفت اگر شما پیش از هر اقدامی در خصوص راه اندازی آشپزخانه صنعتی به خوبی تحقیق کرده و با افراد با تجربه مشورت کنید، هزینه های مربوطه را بسنجید، مواد اولیه و تجهیزات با کیفیتی تهیه کرده و غذاهای باکیفیت تولید کنید، حتما به درآمد بالایی رسیده و در این راه موفق خواهید شد.
جمع بندی و نتیجه گیری
در این مطلب سعی کردیم در خصوص راه اندازی آشپزخانه صنعتی در سال 1401 با شما صحبت کرده و تمام اطلاعاتی که برای راه اندازی این کار نیاز دارید را به شما ارائه دهیم.
همانطور که متوجه شدید، راه اندازی آشپزخانه صنعتی کار ساده ای نیست و شما برای این کار باید مراحل زیادی را پشت سر بگذارید. البته جای هیچ نگرانی وجود ندارد؛ چرا که شما می توانید با تحقیق و پرس و جوی کافی از افراد با تجربه و برنامه ریزی دقیق و اصولی، کار خود را راه اندازی کرده و به سود بالایی هم دست پیدا کنید.
سایت استیل ارمیا را میتوان به عنوان یک بستر آنلاین و با صرفه در نظر گرفت که تمامی مشخصات محصولات ارائه شده اند علاوه بر آن که کارشناسان فروش نیز می توانند برای مشاوره تخصصی افراد را راهنمایی کنند، ضمن آنکه خدمات پس از فروش و گارانتی برای تمام افراد فراهم است بی جهت نیست که رضایت مشتریان همواره جلب میشود.
به عنوان نکته پایانی به شما یاد آور می شویم که هیچ کاری از همان ابتدا موفق نیست و نباید توقع درآمد بالایی داشته باشید. چه بسا تا چند ماه اول هیچ سودی نداشته باشید. اما این موضوع نباید شما را ناامید کند و اگر به درستی تمام نکات و مراحل گفته شده را طی کنید، در مدت زمان کوتاهی مشتریان خاص خود را جذب خواهید کرد و به درآمد بالا و موفقیت می رسید!
امیدواریم که این مطالب برای شما مفید بوده و به شما در برنامه ریزی بهتر برای راه اندازی کسب و کارتان کمک کرده باشد.