خط سلف سرویس یکی از مهم ترین و پرطرفدارترین گزینه ها برای سرویس دهی در رستوران ها یا مکان های مختلف می باشد. خط سلف سرویس در ابعاد مختلفی طراحی شده و انواع متنوعی از غذاهای سرد و گرم را به مشتریان ارائه می دهد. از آن جایی که سلف سرویس یک روش سرویس دهی مدرن به شمار می رود، خیلی از افراد به دنبال روش هایی برای راه اندازی آن می باشند. به همین منظور ما تصمیم داریم در این مطلب اطلاعاتی در خصوص راه اندازی خط سلف سرویس در اختیارشما عزیزان قرار دهیم. همراه ما باشید!
فهرست محتوا
خط سلف سرویس چیست؟
معمولا در مکان هایی مثل کارخانه ها، مدارس، دانشگاه ها، هتل ها، اداره ها و سازمان های مختلف و هر مکان دیگری که قرار باشد در یک مدت زمان مشخص از افراد زیادی پذیرایی کرد، از خط سلف سرویس استفاده می شود.
مشتریان و مهمانان برای استفاده از این نوع سرویس پذیرایی، ابتدا بشقاب و قاشق و چنگال خود را انتخاب کرده و به همراه خود می برند. سپس از میان غذاها، دسرها، سالاد ها و نوشیدنی های موجود در میز پذیرایی، هرکدام را که دوست داشته باشند انتخاب کرده و در بشقاب خود می کشند. در نهایت هم به صندوق مراجعه کرده و پس از پرداخت هزینه های مربوطه، می توانند یکی از میزهای موجود در سالن را انتخاب کرده و از غذای خود لذت ببرند.
در جامعه مدرن امروزی، مصرف کنندگان در تجربه سفارش و پرداخت خود انتظار خدمات سریع با رویکرد عالی را دارند. توجه داشته باشید که بزرگ ترین عامل بازدارنده برای مشتریان صف طولانی و ناکارآمدی و انتظار برای سرو غذا است. بنابراین، این سوال به وجود می آید که بایدئ چه کاری انجام داد که مشتریان خود راضی کنید؟ پاسخ ساده است راه اندازی خطوط سلف سرویس.
سرو غذا سلف سرویس این اختیار را به مشتریان می دهد که در انتخاب غذای خود آزادانه عمل کنند و از غذا مورد نظر حس رضایت بیشتری داشته باشند.
خطوط سلف سرویس امروزه در بسیاری از سالن های غذا خوری اعم از یک رستوران بزرگ یا کوچک راه اندازی شده است و چندین قسمت اساسی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد تشکیل شده است.
بنابراین، اکنون که می دانید چرا خطوط سلف سرویس تقریباً هر کسب و کار مبتنی بر مصرف کننده را شکل می دهند، چگونه می توانید مورد مناسب را برای کسب وکار خود انتخاب کنید و مکان های مناسب را برای دستیابی به بیشترین موفقیت را پیدا کنید؟ در اینجا اطلاعاتی را در خصوص برای پیاده سازی خطوط سلف سرویس در اختیار شما کاربران عزیز قرار می دهیم تا بتوانید میزان موفقیت بیشتری در این زمینه به دست بیاورید.
بهترین مکان ها برای راه اندازی خطوط سلف سرویس
راه اندازی خط سلف سرویس برای توزیع غذا در هر بازه زمانی می تواند گزینه ای ایده آل و مناسب باشد و می توان متناسب با مکان های مختلف آن را دایر کرد.
در سال های نه چندان دور بهترین محل برای دایر کردن خط سلف سرویس تنها سالن های غذاخوری بزرگ و مشهور شهر بودند اما امروزه به دلیل توقع و خواسته مردم این نیاز در بسیاری از مکان ها که در تردد در آن بسیار است برای سرعت گرفتن امور می توان از سلف سرویس استفاده کردکه در سطرهای بالا نمونه هایی از این مکان ها را برای شما کاربران عزیز نام بردیم.
در محل هایی که قصد راه اندازی خط سلف سرویس دارید باید غذای سرد، گرم و نوشیدنی به مقدار کافی وجود داشته باشد تا تمامی افراد حاظر بتوانند به غذاها دسترسی داشته باشند البته بهتر است به این نکته توجه ویژه ای داشته باشید که محل قرار گیری سلف باید نورپردازی خوبی داشته باشد و همچنین تمامی حاظران در مکان مورد نظر به غذاها دسترسی داشته باشند.
وظیفه یک خط کامل سلف سرویس در وهله اول سالم نکه داشتن غذا و سرو آن و سپس نیاز متقاضیان است.شاید برخی از افراد این تفکر را داشته باشند که خط سلف سرویس با تمامی تجهیزاتی که دارد در فرآیند پخت و پز نقش اساسی دارد و تمامی مواد خوردنی و نوشیدنی که در این خط تهیه می شوند در واقع در محل دیگری طبخ و آماده شده اند.
فضای مناسب برای دایر کردن خط سلف سرویس
از جمله نکاتی که خریداران یک خط سلف سرویس باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند فضایی است که خط سلف سروی را در آن قرار دهند همچنین باید توجه ویژه ای نسبت به چگونگی استفاده مشتریان از این خط سلف و یا کاربری که وظیفه سرو غذا و نوشیدنی را دارند داشته باشد (یک تصویر ذهنی از خط سلف سرویس در مکان مورد نظر بسازید.) این تصویر ذهنی می تواند براساس میزان خروجی غذا و همچنین تنوع غذایی صورت بگیرد و افرادی که قصد طراحی آن را دارند باید به ابعادو کارایی مختلف آن توجه داشته باشند و مطابق با آن خطوط سلف سرویس را راه اندازی کنند.
نکاتی که در زمان راه اندازی سلف سرویس بهتر است به آن توجه داشته باشید به شرح زیر است:
نوع رستوران یا محلی که قرار است خط سلف سرویس را قرار دهید مشخص نمایید.
میزان سرمایه مورد نیاز جهت راه اندازی سلف سرویس به چه میزان است؟
در ازتباط با فضای ( ابعاد) راه اندازی سلف سرویس دقت کنید.
از مهم ترین نکاتی که در زمان راه اندازی خط سلف سرویس باید به آن توجه داشته باشید طعم و کیفیت غذا است بنابراین بهتر است با توجه به حجم احتمالی مشتریان و همچنین اطلاع از بازار غذاهای مورد نظر بهتر است در انتخاب تجهیزات نهایت دقت را به کار ببرید و متناسب با غذای خود تجهیزات متناسب را انتخاب نمایید.
یکی از ملزومات راه اندازی سلف سرویس ها برای رستوران ها این است که منوی غذایی شما تنوع بالایی داشته باشد و در منوی خود انواع سالاد و پیش غذا را قرار دهیدتا مشتریان در انتخاب آن آزادانه عمل کنند.
از دیگر نکات در زمان راه اندازی سلف سرویس این است که هر غذایی روی میز مخصوص خود سرو شود تا مشتریان در زمان انتخاب غذا با مشکلی مواجه نشوند.
مراحل راه اندازی خط سلف سرویس
اصلی ترین مراحل برای راه اندازی خط سلف سرویس به شرح زیر است:
- مشخص کردن غذاهایی که قرار است در این خط ارائه شود
- مشخص کردن تجهیزاتی که برای راه اندازی خط سلف سرویس نیاز است
- استخدام کارمندان با تجربه و ماهر
- مشخص کردن هزینه هایی که برای راه اندازی خط سلف سرویس نیاز است
- تهیه سرمایه برای شروع کار
در صورتی که تمام این مراحل را به صورت دقیق و درست رعایت کنید، می توانید از موفقیت و رسیدن به نتیجه مطلوب مطمئن باشید.
شرکت استیل ارمیا سابقه فعالیت ۱۵ ساله در کارنامه دارد که همواره با تولید ملزومات و تجهیزات اشپزخانه صنعتی توانسته رضایت صدها مشتری را نیز جلب نماید. ارائه خدمات پس از فروش و قیمت مقرون به صرفه برای تمامی مشتریان که ساکن شهرهای مختلف کشور هستند، کمک میکند بتوان از دغدغه های مختلف رها شد و شاهد خدمات پس از فروش قابل اطمینان نیز بود.
خط سلف سرویس از چه بخش هایی تشکیل شده است؟
خط سلف سرویس از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که این قسمت ها می تواند بر اساس نیاز و کاربرد مورد انتظار شما متفاوت باشد. اما به طور کلی یک خط سلف سرویس استاندارد باید از پنج قسمت اصلی زیر برخوردار باشد:
- کانتر قاشق و چنگال و بشقاب و دیگر ظروف مورد نیاز: در این قسمت انواع قاشق و چنگال، کارد، بشقاب، سینی و… به صورت منظم و با رعایت نکات بهداشتی قرار گرفته اند.
- کانتر ساده: این کانتر برای نگهداری مواد غذایی خشک مثل نان کاربرد دارد که نیاز خاصی به گرم یا سرد نگه داشته شدن ندارند.
- کانتر سرد بن ماری: این کانتر برای نگهداری انواع دسر، سالاد، ترشی، ماست و… کاربرد دارد و باعث می شود که این نوع مواد غذایی حالت اولیه خود را حفظ کرده و خراب نشوند.
- کانتر گرم بن ماری: این کانتر برای گرم و تازه نگه داشتن مواد غذایی کاربرد دارد. در این کانتر یک مخزن پر از آب گرم قرار گرفته که باعث می شود غذاها خشک نشده و تازگی خود را حفظ کنند.
- کانتر صندوق: این کانتر معمولا از دو کشوی قفل دار تشکیل شده است. در این بخش شخصی با عنوان صندوق دار قرار گرفته و عملیات دریافت وجه و ارائه فیش به مشتری را انجام می دهد.
تمام این کانترها در انواع مختلف برقی و یا گازی موجود هستند. همچنین هر کدام از این کانترها می توانند از جنس تمام استیل، ورق استیل، کورین و چوب ریل و…. باشند. بعد از اینکه مشتریان و مهمانان به صندوق رسیده و هزینه های مربوطه را پرداخت کنند، می توانند در یکی از میزهای موجود در سالن نشسته و غذای خود را میل نمایند.
اصلی ترین تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی خط سلف سرویس
هر خط سلف سرویس از تجهیزات خاص خود برخوردار است که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم. البته باید توجه داشته باشید که هر مکانی می تواند با توجه به نوع نیاز خود هرکدام از این تجهیزات را حذف کرده و یا موارد دیگری به آن اضافه کند.
اصلی ترین تجهیزات مورد استفاده در سلف سرویس عبارتند از:
- کاتترها
- یخچال
- قاشق و چنگال
- کارد
- بشقاب
- سینی
- ظرف بنماری
- یخچال نوشیدنی
- و…
ترتیب چیدمان خط سلف سرویس به چه صورت است؟
خط سلف سرویس می تواند بر اساس ابعاد مکان مورد نظر و موارد دیگر چیده شود. اما چیدمان استاندارد آن به این ترتیب می باشد: کاتتر قاشق و چنگال، کاتتر سرد، کاتتر گرم، کاتتر ساده و صندوق.
البته همانطور که گفتیم این مورد کاملا دلخواه بوده و به نیاز خود شما بستگی خواهد داشت.
نکاتی که باید در راه اندازی خط سلف سرویس مورد توجه قرار دهید:
خط سلف سرویس یک نوع پذیرایی مدرن به شمار می رود و راه اندازی آن با رستوران های عادی فرق می کند. به همین دلیل برای اینکه به نتیجه مطلوب برسید، حتما باید موارد زیر را رعایت نمایید:
- قبل از راه اندازی خط سلف سرویس به ابعاد و مساحت رستوران خود توجه داشته باشید. چرا که برخی از رستوران های کوچک امکان راه اندازی یک خط سلف سرویس را ندارند.
- کیفیت و طعم غذاها در موفقیت شما و رضایت مشتریان از خط سلف سرویس اهمیت زیادی دارد.
- هرچقدر که تنوع غذاها و انواع سالاد و دسر بیشتر باشد باعث جذب مشتریان بیشتر می شود.
- هر کدام از غذاها را در ظرف مخصوص خود سرو کنید تا مشتریان دچار سردرگمی نشوند.
- ابعاد میزها را به گونه ای انتخاب کنید که مشتریان بتوانند به راحتی به همه غذاها دسترسی داشته باشند.
جنس تجهیزات سلف سرویس
از مهم ترین نکاتی که در زمان راه اندازی خطوط سلف سرویس باید به آن توجه داشته باشید جنس تجهیزاتی است که باید استفاده کنید در بسیاری از مواقع جنس این تجهیزات از استیل معمولا جنس تمام استیل و یا استیل 304 خشدار با ورق یک میلیمتر می باشد و برای آن که نمای این تجهیزات جلوه بیشتری داشته باشد در قسمت جلویی از سنگ، چوب، MDF و سنگ مصنوعی و غیره نیز استفاده می کنند. گاه برای زیبایی بیشتر از لامپ های LED و لوگوی رستوران نیز در جلوی خط سلف سرویس طراحی و نصب می کنند.
معمولاً کانترهای خط سلف سرویس از نظر جنس و مواد به کار رفته در آن ها به دو دسته زیر دسته بندی می شوند:
تجهیزات سلف سرویس استیل: بیشتر تجهیزات سلف سرویس همانند دیگر بخش های آشپزخانه های صنعتی از استیل ضد زنگ ساخته می شوند برای نمونه تمامی کانترهای سرد و گرم از این نوع استیل ساخته شده اند.
تجهیزات ساخته شده از جنس کورین و چوب: بخش دیگری از تجهیزات سلف سرویس از نوعی پلاستیک خاص به نام کورین ساخته شده اند. در این مدل از کانترها که در روند تولید آن ها از چوب نیز استفاده شده است جلوه بصری خوبی دارند و برای دکوراسیون محل بسیار مناسب هستند. در آنها می توان انواع غذاهای گرم و سرد و همچنین نوشیدنی را سرو کرد .
نتیجه گیری
در این مطلب سعی کردیم نکاتی برای راه اندازی خط سلف سرویس ارائه داده و همچنین شما را با تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی آن آشنا کنیم. به عنوان نکته پایانی به شما توصیه می کنیم ابتدا تمام مراحل و هزینه های مربوط به آن را روی کاغذ بیاورید و یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید. بعد از اینکه تمام جوانب را سنجیده و از مشکلات و پستی و بلندی های این کار آگاه شدید، می توانید با خیالی اسوده کار خود را شروع کنید.
سایت استیل ارمیا را میتوان به عنوان یک بستر آنلاین و با صرفه در نظر گرفت که تمامی مشخصات محصولات ارائه شده اند علاوه بر آن که کارشناسان فروش نیز می توانند برای مشاوره تخصصی افراد را راهنمایی کنند، ضمن آنکه خدمات پس از فروش و گارانتی برای تمام افراد فراهم است بی جهت نیست که رضایت مشتریان همواره جلب میشود.