راه اندازی رستوران سنتی در سال 1401

راه اندازی رستوران سنتی در سال 1401

رستوران های سنتی از گذشته تا به امروزه جزء مکان هایی بوده که طرفداران زیادی دارد و مردم اوقات خود را در آن جا سپری می کنند. رستوران های سنتی در واقع همان سفره خانه ها هستند که دارای یک معماری و طراحی سنتی می باشند.

از جمله مشخصه هایی که در طراحی رستوران های سنتی به کار رفته است، می توان به تخت، گلیم، پشتی، سماور، قلیان، حوض و جوی آب اشاره کرد. رستوران های سنتی امروزه دارای بازار کار خوبی هستند زیرا اکثر جوانان و نوجوانان وقت خود را در این محل می گذرانند. بنابراین بسیاری از افراد به دنبال راه اندازی رستوران سنتی هستند، ما در این مقاله قصد داریم شما با بایدها و نبایدها و مراحل راه اندازی رستوران سنتی آشنا کنیم.

برای راه اندازی رستوران سنتی در سال 1401 باید با تمامی قوانین آن آشنایی داشته باشید بنابراین قبل از هر کاری باید اطلاعات لازم را در این زمینه کسب کنید و در صورت لزوم با کارشناسان متخصص در این زمینه مشورت کنید.

شرکت استیل ارمیا سابقه فعالیت ۱۵ ساله در کارنامه دارد که همواره با تولید ملزومات و تجهیزات رستوران سنتی توانسته رضایت صدها مشتری را نیز جلب نماید. ارائه خدمات پس از فروش و قیمت مقرون به صرفه برای تمامی مشتریان که ساکن شهرهای مختلف کشور هستند، کمک می‌کند بتوان از دغدغه های مختلف رها شد و شاهد خدمات پس از فروش قابل اطمینان نیز بود.

 

 

 

رستوران سنتی و نیازهای رو به رشد

امروزه معمولا اکثر افراد ترجیح می دهند تا غذای خود را بیرون سرو کنند از طرفی بسیاری از افراد به دلیل مشغله های کاری فرصتی برای غذا درست کردن ندارند، بنابراین رستوران را انتخاب می کنند. با این که روز به روز به تعداد رستوران های سنتی افزوده می شود اما هنوز فضای خالی برای راه اندازی رستوران جدید وجود دارد.

یکی از عواملی که موجب شده تا رستوران های سنتی کسب و کار خوبی داشته باشند و بازار کار آن ها رونق بگیرد، تغییرات جمعیتی و تغییر سبک زندگی مردم است. این روزها کمتر کسی وقت خود را برای پخت غذا صرف می کند و اکثر افراد سعی می کنند وقت خود را با کارها دیگر بگذرانند و برای سرو غذا به رستوران مراجعه می کنند. در این صورت افراد غذای مورد علاقه خود را بدون کثیف کردن ظروف میل می کنند.

با تمام این موارد و پر درآمد بودن بازار کسب و کار رستوران سنتی، باید این را در نظر داشته باشید که برای هر شخصی که وارد این حرفه می شود هیچ تضمینی وجود ندارد که حتما موفق شود. بزرگ ترین رستوران های سنتی نیز این موضوع را به خوبی می دانند که رستوران داری یک شغل راحت نیست و به راحتی نمی توانید به سود کلان دست پیدا کنید.

واقعیت ماجرا این است که بسیاری از رستوران های سنتی معمولا در سال های اولیه شروع به کار خود با شکست مواجه می شوند و بر اساس تحقیقات می توان گفت اصلی ترین عامل شکست این افراد نداشتن برنامه ریزی دقیق است. البته توجه داشته باشید که این به این معنا نیست که داشتن رستوران سنتی و مدیریت آن کار بسیار سختی است و هیچ کس نمی تواند موفق شود، در واقع منظور این است که هر چقدر شما مسیر خود را از قبل مشخص کنید و برنامه ریزی داشته باشید احتمالا موفقیت شما بیشتر است.

ویژگی ها و ارزش های راه اندازی رستوران سنتی

همان طور که می دانید کسب و کار رستوران سنتی تنها مربوط فصل خاصی از سال نیست و در تمام فصول و تمام نقاط کشور طرفداران زیادی دارد و به راحتی می توان مشتری جذب کرد.

یکی از اصلی ترین مزیت ها و ویژگی های رستوران سنتی درآمد بالا و سود دهی بالای آن است، به همین دلیل است بسیاری از افراد قصد راه اندازی رستوران سنتی را دارند. همچنین باید گفت که رستوران سنتی یکی از پر طرفدارترین مشاغل در تمام نقاط دنیا می باشد و تمام مردم جهان به خصوص مردم ایران به غذاهای سنتی علاقه زیادی دارند. بنابراین کسب و کار رستوران سنتی همیشه در حال پیشرفت است.

مراحل راه اندازی رستوران سنتی

راه اندازی رستوران به دو بخش تقسیم می شود، بخش اول مراحل اولیه  قبل از راه اندازی رستوران و بخش دوم مراحل بعد از راه اندازی رستوران.

مهم ترین مراحل قبل از راه اندازی رستوران

اولین مرحله این است که زمانی که تصمیم می گیرید که یک رستوران را راه اندازی کنید باید از قبل مشخص کنید که می خواهید نمایندگی یک رستوران سنتی معروف یا یک برند معروف را داشته باشید و یا این که قصد دارید یک برند به نام خود داشته باشید.

مرحله بعد این است که باید تمامی مجوزها لازم برای راه اندازی رستوران سنتی را دریافت کنید. پس از گذراندن این مراحل باید تجهیزات و وسایلی که برای راه اندازی رستوران لازم است را خریداری کنید.

حال نوبت به انتخاب محل مناسب برای رستوران سنتی می رسد، برای انتخاب مکان رستوران سنتی باید با توجه به سرمایه خود یک محل را انتخاب کنید. قیمت ها با توجه به موقعیت مکانی رستوران شما متفاوت است. اگر رستوران سنتی شما در یک محل پر رفت و آمد باشد قطعا در آمد شما بیشتر خواهد بود.

در مرحله بعد شما باید بتوانید تمام هزینه های لازم برای شروع به کار را برآورد  کنید و برای هر مرحله هزینه ای را مشخص کرده و برای آن کنار بگذارید.

شما باید غذاهایی که قصد ارائه ان را دارید انتخاب کنید و یک منوی جذاب مخصوص رستوران سنتی تهیه کنید. در مراحل بعد برای رستوران سنتی باید یک دکوراسیون جذاب طراحی کنید. در قسمت های بعد دکوراسیون رستوران سنتی را به شما معرفی می کنیم.

شما باید بتوانید هدف رستوران خود را مشخص کنید و مخاطبین اصلی خود را تعیین کنید.

اصلی ترین مراحل بعد از راه اندازی رستوران سنتی در سال 1401

پس از گذراندن مراحل فوق و راه اندازی رستوران باید بتوانید رستوران را به خوبی مدیریت کنید و نحوه مدیریت رستوران سنتی را به خوبی یاد بگیرید. پس از آن باید دوره هایی را برای کارکنان خود برگزار کنید تا اموزش های لازم را در خصوص اجرای وظیفه خود به خوبی یاد بگیرند.

باید بتوانید یک حساب رسی دقیق برای رستوران خود داشته باشید تا میزان هزینه های صرف شده و سود را دریافتی را به خوبی محاسبه کنید. در مرحله بعد بهترین راه برای جذب مشتری استفاده از تبلیغات است، شما می توانید از روش های مختلف برای رستوران خود تبلیغ کنید. برای مثال می توانید از بیلبوردها و فضای مجازی کمک بگیرید.

سعی کنید کیفیت غذاهای خود را بالا ببرید تا بتوانید رضایت مشتریان را جلب کنید، به این منظور آشپزها و پرسنلی را استخدام کنید که تجربه کافی در این زمینه داشته باشند.

شرح مراحل راه اندازی رستوران سنتی در سال 1401

ثبت برند یا اخذ نمایندگی

همان طور که قبلا نیز اشاره کردیم زمانی که تصمیم به راه اندازی رستوران سنتی می گیرید باید مشخص کنید که می خواهید برند مخصوص خود را داشته باشید یا این که نمایندگی یک برند معروف باشید.

مزیت اخذ نمایندگی

اصلی ترین مزیت اخذ نمایندگی این است که ریسک کار کمتر خواهد بود زیرا شما با نام یک برند معروف و شناخته شده کار خود را آغاز می کنید. بنابراین نیازی به هزینه بالا برای تبلیغات نیز نخواهید داشت.

دومین مزیت آن بازاریابی گسترده آن است و در واقع تبلیغات این برند توسط یک تیم حرفه ای انجام می شود و در نتیجه هزینه های شما کاهش پید ا می کند.

معایب اخذ نمایندگی

اولین و مهم ترین ایراد گرفتن نمایندگی این است که شما در ابتدای شروع کار باید هزینه مشخصی را به صاحب برند پرداخت کنید و به غیر از این مبلغ، مبلغی را به صورت توافقی در نظر می گیرید و ماهانه آن را نیز باید به صاحب برند پرداخت کنید. بنابراین می توان گفت برای اخذ نمایندگی شما به سرمایه ی زیادی نیاز دارید و هزینه های زیادی صرف می شود البته باید این را در نظر گرفت که شما به سود کلانی دست پیدا می کنید و سرمایه شما برمی گردد.

دومین مشکل اخذ نمایندگی این است که شما در مراحل کاری و عملکرد رستوران خود آزادی و استقلال ندارید، در این روش تمامی مراحل از جمله انتخاب منو، کیفیت غذاها، طراحی و دکوراسیون رستوران باید طبق نظر برند مورد نظر باشد.

 

 

اخذ مجوزهای لازم برای راه اندازی رستوران سنتی در سال 1401

برای راه اندازی رستوران سنتی مانند سایر کسب و کارها باید مجوزهای لازم را دریافت کنید تا بتوانید کار خود را آغاز کنید. برای دریافت مجوزهای لازم باید تمامی اطلاعات مربوط به مالک ، نوع مالکیت، اطلاعات و مشخصات سهام داران و داده های سهم هر یک از مالکان، اطلاعات کامل سهام، کپی کامل از مدارک، مقدار درصد سهام داران، حوزه صنعت غذایی (سنتی) و سایر مدارک لازم را تحویل دهید.

انتخاب کردن محلی مناسب برای رستوران سنتی

برای انتخاب یک مکان برای رستوران سنتی خود باید یک مکان مناسب را بر اساس ارزیابی های دقیق انتخاب کنید. محل تاسیس رستوران سنتی خود را در محلی انتخاب کنید که شلوغ و پر تردد باشد و به مکان هایی مانند مراکز خرید و ساختمان های تجاری و شرکت ها نزدیک باشد.

خرید تجهیزات و وسایل لازم برای راه اندازی رستوران سنتی در سال 1401

شما به عنوان مدیر رستوران باید لیست تمامی تجهیزاتی که یک رستوران سنتی نیاز دارد را تهیه کنید و آن ها را خریداری کنید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن به مشتریان خدمات ارائه دهید. برای تهیه تجهیزات با کیفیت می توانید از افرادی که در این زمینه تجربه کافی دارند کمک بگیرید.

هر کدام از بخش های رستوران سنتی وسایل و تجهیزات مخصوص به خود را نیاز دارد. برای مثال برای قسمت آشپزخانه باید وسایلی از جمله کابینت، آبچکان صنعتی، کابینت استیل صنعتی، کابینت دیواری استیل، کانتر سرد سلف سرویس، کانتر گرم سلف سرویس، اجاق ترکیبی، پوست کن، ترازوی آشپزخانه، پاتیل خیساندن برنج، خلال کن، خمیر پهن کن و غیره را تهیه کنید.

برآورد و بررسی هزینه های لازم برای راه اندازی رستوران سنتی

این مرحله یکی از مهم ترین مراحل برای راه اندازی رستوران سنتی است و شما باید از ابتدا میزان دارایی و پول و سرمایه را بر آورد کنید تا در آینده با مشکلی رو به رو نشوید. اگر در زمان برآورد هزینه ها با کمبود بودجه مواجهشدید می توانید آن را گرفتن وام جبران کنید و یا این که از گزینه جذب سرمایه دار استفاده کنید.

هزینه هایی که برای راه اندازی رستوران در نظر بگیرید شامل موارد زیر می باشد:

هزینه مکانی که برای رستوران خود در نظر گرفته اید، هزینه خرید تجهیزات لازم، هزینه طراحی دکوراسیون برای رستوران، هزینه لباس برای لباس و تجهیزات مربوط به پرسنل، هزینه استخدام پرسنل، هزینه های لازم برای بازار یابی و تبلیغات و جذب مشتری، هزینه های لازم برای بیمه، هزینه تحلیل و بررسی رقبا، هزینه های لازم برای استاندارد سازی، هزینه های جانبی مانند برق و آب و گاز، هزینه های اخذ نمایندگی از یک برند معروف، و هزینه های لازم برای دریافت مجوزها.

تعیین کردن و انتخاب مخاطبین و مشتری های هدف رستوران

هر رستوران سنتی دارای مشتری های خاص خود می باشد و شما باید برای جذب آن ها برنامه های دقیقی داشته باشید تا بتوانید در کسب و کار خود موفق شوید و روز به روز به مشتریان شما افزوده شود.

به عنوان مثال اگر رستوران شما در نزدیکی یک مرکز اموزشی باشد باید سعی کنید در رستوران سنتی خود برای جذب مشتریان غذاهای فست فودی را نیز ارائه دهید و یا ارائه چای و قلیان برای جذب جوانان و رفع خستگی آن ها می تواند یک گزینه مناسب باشد.

اما اگر شما قصد داشته باشید در نزدیکی یک بازار سنتی قدیمی رستوران خود را راه اندازی کنید باید با توجه به علایق افراد ان محل غذاهای مختلف را ارائه دهید. از آن جایی که اکثر ایرانیان طرفدار غذاهای سنتی ایرانی هستند شما می توانید غذاهای خود را به صورت بیرون بر هم به دست مشتریان برسانید.

دیزاین دکوراسیون داخلی رستوران های سنتی

برای طراحی دکوراسیون داخلی رستوران سنتی معمولا مصالح طبیعی مانند سنگ و چوب را به کار می برند، به علاوه در فضای رستوران مبلمان و میزهایی را قرار می دهند که معمولا طرح های کلاسیک دارند.

علاوه بر قرار دادن مبلمان در فضا برای زیباتر کردن دکوراسیون داخلی رستوران خود می توانید از دیوار پوش های لوکس با طرح های سنتی استفاده کنید. یکی دیگر از نکات مهم برای رستوران سنتی انتخاب کف پوش  مناسب است، برای این که رستوران شما در عین لوکس بودن سنتی نیز به نظر برسد از کفپوش هایی که بین طرح های کلاسیک و سنتی هستند، استفاده کنید.

از دیگر نکاتی که باید برای دکوراسیون داخلی به آن توجه داشته باشید، تزئین دیوارها و فضا است. برای جذابیت فضا و زیباکردن آن تابلوهای دیواری با طرح های سنتی را به کار ببرید. سعی کنید از تابلوهایی با رنگ های شاد وشلوغ استفاده کنید. همچنین می توانید گلدان هایی را برای زیباتر کردن فضا در محیط قرار دهید.

طراحی نور پردازی داخلی دکوراسیون سنتی

اگر رستوران شما دارای نور پردازی مناسب باشد رضایت مشتریان را در پی خواهد داشت و موجب آرامش آن ها خواهد شد. بنابراین برای نور پردازی رستوران سنتی خود لامپ های تزئینی و مختلف را به کار ببرید. برای جذابیت هر چه بیشتر فضای رستوران خود سعی کنید نور پردازی و روشنایی محیط با دکوراسیون شما همخوانی داشته باشد.

یکی دیگر از ایده های خلاقانه برای زیبا سازی دیوارها و ایجاد نورپردازی مناسب رستوران سنتی به کار بردن مجسمه ها و تابلوهای نقاشی و هنری سنتی است که قابلیت تابانده شدن نور در آن ها وجود دارد. همچنین برای نور پردازی رستوران سنتی می توانید چراغ های آویز را در بالای میزها و پیشخوان نصب کنید، اگر قصد دارید تا یک محیط کاملا شیک و لوکس داشته باشید به شما پیشنهاد می کنیم برای نور پردازی داخلی از مدل لوسترهای کلاسیک بهره ببرید به علاوه برای نور پردازی سرویس های بهداشتی نیز از چراغ های دیواری استفاده کنید.

ایده های رنگی در دکوراسیون رستوران سنتی

همان طور که می دانید شما نمی توانید برای دکوراسیون داخلی خود از هر رنگی استفاده کنید. برای دکوراسیون داخلی یک رستوران سنتی بهتر است از رنگ هایی مانند گلگون، کهربایی یا عنبری، طلایی، آذر گون و لعل گون استفاده کنید. گلگون در واقع یک رنگ قرمز مانند می باشد که برای دکوراسیون سنتی باید همراه با رنگ های ملایم و گرم و طرح هایی مانند طرح چوب به کار رود.

رنگ های کهربایی یا عنبری که یک رنگ مابین نارنجی تا زرد می باشند و شامل رنگ های خاکی نارنجی، آجری، رنگ پریده هلو و سایر رنگ های بینابین است. برای دکوراسیون رستوران سنتی شما می توانید این رنگ ها را با رنگ های سفید و کرمی به کار ببرید.

رنگ طلایی نیز دارای یک طیف رنگ سرد و گرم می باشد که طیف گرم آن رنگ هایی مانند مایه های مسی و کاراملی را در بر می گیرد که برای رستوران سنتی مناسب هستند. همچنین استفاده از رنگ قهوه ای در کنار این رنگ ها جذابیت فضا را دو چندان می کند. مجموعه آذر گون ترکیبی از روشن ترین قرمزها و زردها است و به دلیل این که این دو رنگ، رنگ های تندی هستند بهتر است آن ها را در کنار رنگ های ملایم استفاده کنید.

و در نهایت مجموعه لعل گون شامل رنگ های قرمز یا قرمز- نارنجی است. این رنگ قرمز از سنگ لعل گرفته شده است و شما می توانید به عنوان یک تم سنتی جذاب آن را به کار ببرید و در کنار آن از وسایل قدیمی و عتیقه مانند استفاده کنید.

طراحی دکوراتیو دیوارها و سقف رستوران

برای دکوراسیون یک رستوان سنتی شما می توانید برای دیوارها از نمای آجری، سنگی و یا کاه گلی استفاده کنید و جذابیت آن را با پنجره های چوبی همراه با شیشه های رنگی تکمیل کنید. البته اگر فضای شما نور مناسب دارد از پنجره های رنگی استفاده کنید.

همچنین می توانید از کاشی های اصیل ایرانی برای ساخت آب نمای زیبا وسط رستوران استفاده کنید. به علاوه می توانید تابلوهای برجسته را با طرح های سنتی انتخاب کنید و یا این که چهره های قدیمی را بر روی دیوارها نقاشی کنید و بدین صورت توجه مشتریان را جلب کنید.

لباس کارکنان رستوران سنتی

حتما این نکته را به یاد داشته باشید که باید حتما برای کارکنان خود یونیفرم های مخصوص تهیه کنید. رستوران شما یک رستوران سنتی است بنابراین برای انتخاب یونیفرم نباید به سراغ طرح های مدرن بروید. برای انتخاب لباس کارکنان لباس های مخصوص سنتی و قدیمی را انتخاب کنید. تردد کارکنان در محیط رستوران موجب زیباتر شدن فضای داخلی رستوران می شود.

منو رستوران سنتی

سعی کنید هیچ گاه این اشتباه را مرتکب نشوید که بخواهید غذاهای فرنگی را در منوی خود جای دهید. فراموش نکنید  که رستوران شما یک رستوران سنتی است و قرار نیست که در منوی خود غذاهای ایتالیایی و فست فود قرار دهید و منوی شما تنهای جای غذاهای ایرانی است.

ظرف و ظروف یک رستوران سنتی

ممکن است با خود فکر کنید که انتخاب ظرف و ظروف اخرین مرحله است اما این تصور کاملا اشتباه است. باید به این نکته توجه داشته باشید که کسی که به یک رستوران سنتی مراجعه می کند از فضای تکراری رستوران های دیگر فراری است و حتما قصد دارد حتی غذا را در ظروفی جدید سرو کند. بنابراین در زمان راه اندازی رستوران سنتی باید ظروف سنتی مانند پارچ های مسی، قاشق چنگال های خاص را خریداری کنید.

رومیزی و پرده

همان طور که گفته شد از ان جایی که رستوران شما سنتی است بنابراین استفاده از پرده ها و رومیزی های مدرن کاملا بی معنی است و تنها فضای شما را بهم ریخته می کند. برای فضای رستوران سنتی خود از ترمه و رومیزی های سنتی استفاده کنید تا تاثیر جذابیت آن در فضا را به خوبی حس کنید.

میز و صندلی رستوران سنتی

یکی از مسائلی که در طراحی داخلی رستوران سنتی دارای اهمیت زیادی است، انتخاب مناسب میز و صندلی های رستوران است. به دلیل این که فضای رستوران شما کاملا سنتی است شما نمی توانید هر هر نوع میز و صندلی را انتخاب کنید.

برای این که فضای رستوران سنتی شما گرم و صمیمی به نظر برسد باید از نیمکت های چوبی با پشتی سنتی راحت و یا میز و صندلی های چوبی به سبک قدیمی استفاده کنید.

سخن پایانی

همان طور که متوجه شدید راه اندازی رستوران سنتی  در سال 1401 مرامحل مختلفی دارد و شما باید تمامی این مراحل را به خوبی انجام دهید به عنوان مثال اگر به هر دلیلی مجوزی را کسب نکنید بعدها رستوران شما با جریمه های سنگین رو به رو خواهد شد. بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که این مطالب را به خوبی مطالعه کنید تا بتوانید یک کسب و کار موفق داشته باشید.

 

سایت استیل ارمیا را می‌توان به عنوان یک بستر آنلاین و با صرفه در نظر گرفت که تمامی مشخصات محصولات ارائه شده اند علاوه بر آن که کارشناسان فروش نیز می توانند برای مشاوره تخصصی افراد را راهنمایی کنند، ضمن آنکه خدمات پس از فروش و گارانتی برای تمام افراد فراهم است بی جهت نیست که رضایت مشتریان همواره جلب میشود.

 

 

برچسب ها : , , , , ,

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب اخیر

فهرست