چک لیست راه اندازی رستوران

بلاگ
بدون دیدگاه

چک لیست راه اندازی رستوران

راه اندازی رستوران مانند هر شغل دیگر هیجان های خاص خود را دارد و در برخی مواقع نیز می تواند شما را خسته و حتی دلزده کند. برای اداره رستوران و موفقیت در آن باید اطلاعات کاملی از رستوران داری و همه فوت و فن های آن داشته باشید و یا آن که از افراد خبره  در این شغل کمک بگیرد. طبق تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته است میزان شکست در این شغل بیش از شغل های دیگر است و حدود یک چهارم رستوران ها و فست فودها در سال های اولیه خود قبل از شکوفایی بسته می شوند.

شرکت استیل ارمیا می تواند شما در راه اندازی یک رستوران موفق  راهنمایی کند و با دادن ایده های خلاقانه موجب رشد و شکوفایی رستوران شما شود. برای موفقیت در این حرفه باید به صورت آگاهانه قدم بردارید و ایده های خلاقانه، بازاریابی وعملیات دیگری که برای پیشرفت نیاز داریدرا مو به مو انجام دهید، نکته مهمی که بهتر است به آن توجه داشته باشید این است که از شکست دیگران تجریه بگیرید و کسب و کار خود را رونق ببخشید.از مهم ترین کارهایی که در آغاز راه اندازی رستوران باید به آن بپردازید نوشتن چک لیست راه اندازی رستوران است.

اگر قصد راه اندازی رستوران را دارید و یا این که سعی دارید رستوران تازه تاسیس خود را شکوفا کنید ما را تا پایان این نوشتار همراهی کنید تا اطلاعات مفیدی در این باره در اختیار شما کاربران عزیز قرار دهیم .

 

قبل از راه اندازی رستوران خود بهتر است مراحلی که باید طی کنید را نوشته و مطابق با آن عمل کنید. شرکت استیل ارمیا تمام تلاش خود را به کار می برد که با ارائه چک لیست راه اندازی رستوران رضایت شما را به دست بیاورد.

 موقعیت مکانی رستوران خود را مشخص کنید

از مهم ترین نکاتی که در زمان راه اندازی رستوران باید به آن توجه داشته باشید محل احداث رستوران است زیرا شکست و یا موفقیت شما در آینده را تحت تاثیر خود قرار می دهد. بهتر است رستوران خود را در مکانی راه اندازی کنید که رفت و آمد در آن زیاد است . در ادامه مواردی را برای انتخاب بهترین مکان برای شما عنوان می کنیم تا مکانی مناسب را برای رستوران خود انتخاب کنید.

در زمان انتخاب مکان رستوران بهتر است جایی را انتخاب کنید که مشتریان دسترسی راحتی به  وسایل نقلیه داشته باشند. کسانی که ماشین دارند به دنبال رستورانی هستند که برای پارک ماشین خود نگرانی نداشته باشند برای مثال رستوران دارای پارکینگ اختصاصی  باشد یا به پارکینگ عمومی نزدیک باشد .

بهتر است رستوران خود را در مکان هایی راه اندازی کنید که در محدوده ترافیکی ماشین ها باشد. رستوران در ارتفاعات نیز می تواند دید مناسبی را برای مشتریان به وجود بیاورد و آن ها در زمان سرو غذا از نمای بیرون رستوران لذت کافی را ببرند.

متراژ رستوران باید به گونه ای باشد که علاوه بر آشپزخانه فضایی برای پذیرش مشتری وجود داشته باشد هر چه فضای رستوران شما دلباز تر باشد احساس راحتی و آرامش بیشتری را برای مشتری به ارمغان می آورد، همچنین با خیالی راحت می توانید فضاهای کاری تقسیم کنید.

بهتر است از ایمنی ساختمان رستوان خود اطمینان داشته باشید بعد در آن فعالیت خود را آغاز کنید

در زمان راه اندازی رستوران بهتر است به نمای اطراف توجه داشته باشید، و مشاغلی که با فعالیت شما مرتبط هستند را در آن محدوده شناسایی کنید

تم یا همان کانسپت رستوران خود را مشخص کنید

شاید برای شما این سوال به وجود بیاید که کانسپت چیست؟ و چه عواملی در موفقیت کانسپت نقش دارند؟

کانسپت همان ایده ای است که برای رستوران دارید که موارد بسیاری را شامل می شود از طراحی منو گرفته تا سرویس دهی و حتی دکوراسیون داخلی رستوران و… به زبانی ساده تر تمامی جزئیاتی که به یک رستوران مربوط می شود را کانسپت رستوران می گویند که می تواند الهام گرفته از مفاهیم هنری، سنت ها و… باشد.

از مهم ترین قسمت های کانسبپت می توان به طراحی فضای رستوران و دکوراسیون آن اشاره کرد نداشتن ایده و یا دکوراسیونی خاص می تواند تمام برنامه ریزی های شما را برای معروف شدن رستورانتان به هم بریزد.

هزینه های کلی رستوران را برآورد کنید

بسیاری از رستوران ها در همان اول راه شکست می خورند و متحمل ضرر و زیان های بسیاری می شوند که این امر می تواند از عوامل مختلفی نشات بگیرد. ورشکستگی رستوران می تواند ناشی از انتخاب مکان نامناسب، سرویس دهی ضعیف، منوی نامناسب، کمبود سرمایه و… باشد. بهتر است زمانی که رستوران خود را دایر می کنید به صورت مداوم هزینه ها را برآورد کنید تا از میزان سود یا زیان آن آگاه باشید ممکن است رستوران شما ماه ها طول بکشد که بازدهی مثبتی داشته باشد. شما باید به گونه ای عمل کنید که بتوانید هزینه های خود را مدیریت کنید. شما باید برای وقت هایی از سال که رستوران فروش بالایی ندارد باید برنامه ریزی داشته باشید.

هزینه هایی که در زمان  راه اندازی رستوران باید به آن توجه داشته باشید:

اجاره مکان، در صورتی که مکان شما اجاره ای باشد باید قبل از افتتاح رستوران به آن توجه داشته باشید. هزینه ای که برای مکان پرداخت می کنید بسته به موقعیت مکانی آن متغیر است. همچنین متراژ رستوران شما نیز می تواند در بالا رفتن اجاره آن تاثیر گذار باشد .

هزینه ای که برای خرید تجهیزات آشپزخانه باید پرداخت کنید :

از مهم ترین نکاتی که باید در زمان راه اندازی رستوران باید به آن توجه داشته باشید تجهیزات آشپزخانه صنعتی است که بسته به شرایط و منوی غذایی و متراژ آشپزخانه و رستوران شما این هزینه ها متغیر است. توجه داشته باشید که در زمان خرید تجهیزات آشپزخانه حتما به کیفیت و قیمت آن ها دقت کنید.

هزینه خرید مواد اولیه نیز از مواردی است که باید در زمان خرید مواد اولیه باید به آن توجه داشته باشید .

هزینه مربوط به حقوق کارمندان؛ که بسته به رده شغلی هر کدام از پرسنل حقوقی که باید برای آن ها پرداخت می شود نیز متفاوت است.

هزینه بازاریابی، برای آن که در میان مردم شناخته شوید نیاز است که خودتان را به آن ها معرفی کنید و این امر تنها با بازاریابی و تبلیغات امکان پذیر است.

هزینه های جانبی، علاوه بر هزینه هایی که در سطرهای بالا به آن اشاره شد هزینه های دیگری وجود دارد که پیش بینی نشده هستند از جمله این هزینه ها می توان به آب، برق، گاز و تلفن اشاره کرد.

برای افتتاح رستوران از قبل مجوزهای لازم را دریافت کنید.

از مهم ترین بخش های راه اندازی رستوران می توان به مجوزهایی که باید در این رابطه گرفت اشاره کرد. دریافت مجوزها بسته به منطقه ای که رستوران را در آن دایر کرده اید متفاوت است و امکان دارد برای شما هزینه هایی را نیز در بر داشته باشدفرآیند دریافت مجوز امکان دارد ماه ها طول بکشد که این امر می تواند شما را خسته و دلزده کند با این حال  اخذ مجوز را جدی بگیرید در غیر این صورت رستوران شما از لحاظ قانونی مورد تایید دولت نمی باشد وامکان پلمپ آن وجود دارد ما در ادامه به برخی از مجوزهایی که در زمان افتتاح رستوران باید دریافت کنید اشاره خواهیم کرد:

مجوز کسب و کار:

هر کسب و کاری را که راه اندازی کنید نیاز به مجوز دارد. شما قبل از آن که اقدام به استخدام کارمند، خرید تجهیزات و… کنید باید به اتحادیه صنفی شهرستان خود مراجعه کنید و پروانه کسب را دریافت کنید و سالانه مبلغی از فروش خود را با توجه به موقعیت مکانی رستوران به این اداره پرداخت کنید.

مجوز مکان:

دریافت گواهی اشتغال برای هر ساختمان متفاوت است و شما می توانید بعد از تکمیل رستوران خود به اتحادیه مربوطه رفته و بازرسان بعد از بازرسی های مربوطه در صورت تایید به شما مجوز اشتغال می دهند.

مجوز مربوط به خدمات غذایی:

این مجوز توسط اداره بهداشت منطقه شما صادر می شود و هزینه که برای آن باید پرداخت کنید با توجه به موقعیت مکانی و تعداد کارکنان شما متغیر است. برای دریافت این مجوز به مدارکی چون نام رستوران؛ شماره تماس، آدرس دقیق و اطلاعات شخصی صاحب رستوران نیاز دارید.

توجه داشته باشید بازرسان این اداره بعد از افتتاح رستوران و اخذ مجوز هم امکان دارد به طور ناگهانی از محیط کاری شما بازدید کنند و در صورت وجود هر گونه خطایی مجوز صادر شده درگیر مشکلات و جریمه می شود و در صورت رعایت نشدن پروتکل ها امکان باطل شدن آن وجود دارد.

مجوز بهداشت  جهت سلامت پرسنل

پرسنل مکان هایی که با افراد سروکار دارند باید آزمایشاتی را قبل از شروع کار انجام دهند تا از سلامت آن ها مطمئن شوند برای این کار باید به بهداشت منطقه مراجعه کنید،  همچنین کارکنان باید دوره های آموزشی رستوران داری که مورد تایید دولت است را بگذرانند و گواهینامه های مربوط را اخذ نمایند.

از دیگر مجوزهامی توان به مجوز موسیقی، مجوز برند رستوران، مجوز پارکینگ و… اشاره کرد.

لوگوی رستوران خود را انتخاب کنید

از جذاب ترین مراحل افتتاح یک رستوران می توان به انتخاب نام برای آن اشاره کرد بسیاری از افراد قبل از راه اندازی، نام رستوران خود را انتخاب کرده اند و بارها به آن فکرکرده اند بهتر است در انتخاب اسم برای رستوران خلاقانه عمل کنید و با محیط شما نیز هماهنگی داشته باشد نام تجاری را ثبت کنید تا شماره شناسایی کارفرمایی را دریافت کنید.

اگر در ارتباط با چک لیست راه اندازی رستوران اطلاعات کافی ندارید ما به شما پیشنهاد می کنیم این کار را به گروه مشاورین استیل ارمیا بسپارید و از نتیجه آن شگفت زده شود.انتخاب درست می تواند گام مهمی در پیشرفت شما به حساب بیاید.

کارمندان رستوران خود را استخدام کنید

دغدغه هر مدیری انتخاب نیروی کار مورد اعتماد است که بتواند با خیالی راحت کسب و کار خود را به او بسپارد بهتر است در زمان انتخاب پرسنل خود به نکاتی از قبیل تجربه و مهارت توجه داشته باشید و از او سوالاتی را در خصوص سابقه کاری، شغل قبلی، مهارت ها، حقوق و… بپرسید تا در انتخاب خود به مشکلی بر نخورید.

بهتر است قبل از شروع کار پرسنل اطلاعاتی در حیطه وظیفه آن ها و قوانین و مقررات رستوران در اختیار آن ها قرار دهید.

طراحی منویی هوشمند موفقیت شما را در آینده تضمین می کند.

بسیاری از افراد ترجیح می دهند که غذای خود را از بیرون سفارش دهند و یا به رستوران شما برای خوردن غذا بیایند منوی غذایی شما باید به گونه ای باشد که برای تمامی سلیقه ها مناسب باشد اگر منوی غذایی شما ضعیف باشد آن ها را فراری می دهید و منتظر این باشید که در آینده متحمل ضررهای دیگری شوید ما در ادامه به شما پیشنهادهایی را در خصوص ارائه یک منوغذایی موفق ارائه می دهیم.

بهتر است منویی که انتخاب می کنید کوتاه و مختصر باشد و از اضافه کردن خوراکی های عجیب و غریب به آن بپرهیزید. لیستی از محبوب ترین خوراکی ها برای غذای اصلی خود استفاده کنید که با تمامی ذائقه ها جور باشد.

موادی را که عمر کوتاهی دارند یا تاریخ انقضا آن ها نزدیک است در حجم بالا خریداری نکنید.

از مواد اولیه باقی مانده بهتر است برای طبخ یک غذای روزانه استفاده کنید تا از هدر رفت آن جلوگیری کنید.

اگر قصد دارید غذای جدیدی را به منوی خود اضافه کنید بهتر است در روزهای اولیه مقدار کمی از غذا را طبخ کنید و در صورت فروش بالامی توانید غذا را در حجم بیشتری پخت کنید.

تصویری از غذای اصلی خود را به عنوان بک گراند منو قرار دهید.

آیتم های غذایی خود را دسته بندی کنید تا مشتری دسترسی راحتی به آن داشته باشد.

در واقع می توان گفت که منوی غذایی چهره رستوران شما را نشان می دهد و نقش بالایی در سود دهی شما دارد توجه داشته باشید که برای غذاهای خود قیمتی مناسب را در نظر بگیرید.

از تیم بازاریابی متخصص برای معرفی رستوران خود به دیگران استفاده کنید.

 رستوران های بسیاری برای جلب توجه مشتری با هم دیگر رقابت می کنند و به دنبال جذب بالای مشتری هستند و برای رسیدن به این هدف باید از اصول و روش های خاص استفاده کنند شما برای این کار می توانید به روش های مختلفی عمل کنید برای مثال:

  • پخش تراکت های تبلیغاتی در مکان های شلوغ و پر رفت و آمد
  • تهیه فیلم های تبلیغاتی (تولید محتوای با کیفیت)
  • ارائه تخفیفات به مناسبت های مختلف به مشتریان ثابت و جدید

شما می توانید از افراد مشهور که در شبکه های اجتماعی فعالیت می کنند درخواست کنید که رستوران شما را تبلیغ کنند.

با توجه به زندگی مدرن امروزی پختن غذا برای برخی از افراد مشکل است و وقت نشستن در رستوران را ندارند بهترین گزینه این است که رستوران سیار خود را دایر کنید تعداد بالایی از این رستوران ها در سطح شهر وجود دارد. این رستوران های سیار راهکاری بسیار مناسب برای رسیدن به سود بالا با سرمایه کم است زیرا این نوع از رستوران ها تنها به یک آشپزخانه برای پخت غذا نیاز دارند.

وب سایتی مرتبط با رستوران خود ایجاد کنید که مشتریان بتوانند به شما دسترسی داشته باشند و گزینه رزور آنلاین را به سایت اضافه کنید تا مشتریان بتوانند غذای مورد نظر خود را از این طریق سفارش دهند.

اطلاعات رستوران خود از جمله آدرس، شماره تماس، تصاویر را در گوگل مپ ثبت کنید تا افرادی که به دنبال خدماتی در منطقه هستند به راحتی به شما دسترسی پیدا کنند و به وب سایت شما وارد شوند.

در اپلیکشن های سفارش غذا عضو شوید، با عضو شدن در این برنامه ها مصرف کنندگان مجبور نیستند مدت زمان بسیاری در سایت ها به دنبال مکانی برای سفارش غذا بگردند. این اپلیکشن ها همواره نزدیک ترین رستوران ها را به مصرف کنندگان معرفی می کند

برای رستوران بهترین نرم افزار را انتخاب کنید

مدیریت از سخت ترین مشاغل دنیا به شمار می آید زیرا وظایف آن ها تمامی ندارد مدیریت میزها، ثبت سفارشات، حسابداری، انتخاب و یا اصلاح منو تنها بخشی از وظایف یک مدیر است که باید به آن به صورت مداوم  رسیدگی کند، بهتر است از برنامه های مخصوصی که می توانند شما را در مدیریت بهتر رستوران کمک کند استفاده کنید تا دشواری های کسب و کارتان را کاهش دهید و در وقت و هزینه شما نیز صرفه جویی شود. شاید برای شما این سوال به وجود بیاید که نرم افزر رستورانی چه ویژگی هایی دارد که می تواند شما را در مدیریت وظایفتان کمک کند؟

بهتر است از نرم افزاررستورانی استفاده کنید که ویژگی های مدنظر شما را پشتیبانی کند مزایای استفاده از نرم افزارهای حسابداری بسیار است که ما به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • کاربری آسان و کارپسند
  • مباحث مربوط به حسابداری رستوران را برای شما آسان می کند
  • با کمک این نرم افزار می توانید موجودی انبار ، میزان فروش و سرمایه در گردش خود اطلاع کافی داشته باشید
  • با کمک این نرم افزار به راحتی می توانید میزهای رستوران را رزو و مدیریت کنید
  • به راحتی می توانید پرسنل را مدیریت کنید
  • تهیه گزارش جامع و کامل
  • مدیریت آشپزخانه
تجهیزات مورد نیاز رستوران را آماده کنید

جهت افتتاح رستوران خود باید یک سری از ضروری ترین تجهیزات را تهیه نمایید بدون در اختیار داشتن این تجهیزات امکان طبخ غذا و نگه داری آن ها وجود ندارد که بهتر است از قبل اطلاعاتی را در خصوص این لوازم و تجهیزات داشته باشید .

شرکت استیل ارمیا درزمینه فروش تجهیزات رستوران به طور گسترده فعالیت می کند شما می توانید با اطمینان خاطر از کیفیت محصولات این شرکت خرید خود را انجام دهید.

از مهم ترین تجهیزات آشپزخانه رستوران می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  •  میز دورچین
  • اجاق گاز خطی
  • سینک ظرفشویی و کابینت آبچکان
  • فریز و یخچال ویترینی
  • دیگ های بزرگ
  • چرخ گوشت
  • همزن و میکسر صنعتی
  • سرویس پذیرایی
  • ماشین ظرفشویی
  • و…

که هر کدام از این تجهیزات از ضروری ترین لوازم آشپزخانه صنعتی هستند.

جهت راه اندازی رستوران بهتر است علاوه بر تجهیزات آشپزخانه لیست کاملی از تجهیزات الکترونیکی را تهیه کنید که از مهم ترین آن ها می توان موارد ذیل اشاره کرد:

  • صندوق
  • تلفن
  • جهت امنیت مشتریان و رستوران محیط را مجهز به دوربین مدار بسته کنید
  • تهویه مطبوع
  • کامپیوتر و پرینتر
  • سیستم اطفا حریق

با خرید از فروشگاه آنلاین استیل ارمیا می توانید محصولات با کیفیت بالا و قیمت مناسب خریداری کنید. همچنین از مشاوره های مفیدی که در زمینه انواع تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی رستوران به شما ارائه می دهند بهره مند شوید.

قبل از راه اندازی رستوران بهتر است به این سوالات جواب دهید
  • از مدیریت کردن دیگران راضی هستید؟
  • تمایل دارید ساعت های طولانی در هفته کار کنید؟
  • چه مدت می خواهید رستوران داری را دادامه دهید؟
  • بودجه شما برای راه اندازی رستوران کافی است؟
  • در ارتباط با رقبای خود اطلاعاتی دارید و برای آن که از آن ها بهتر باشید چه اقداماتی را باید انجام دهید؟
  • تعداد پرسنلی که باید استخدام کنید چند نفراست و آیا با دایر کردن رستوران توانایی پرداخت حقوق آن ها را دارید؟
  • تجهیزات و مواد غذایی خود را از کجا تهیه کنید که برای شما صرفه اقتصادی داشته باشد؟
  • آیا آشنایی با ذخیره و نگهداری مواد غذایی برای مدت طولانی دارید؟
  • برای زمان هایی که رستوران شما با رکود فصلی مواجه شده است ایده ای دارید؟

این ها سوالاتی هستند که بهتر است قبل از راه اندازی رستوران به آن توجه داشته باشید. بهتر است با افرادی که در این زمینه رستوران داری فعالیت می کنند صحبت کنید و از تجربه آن ها نهایت استفاده را ببرید.

سخن پایانی

بهتر است در زمان راه اندازی رستوران با شرکت هایی که در زمینه راه اندازی رستوران تخصص کافی دارند مشورت کنید شرکت استیل ارمیا با ارائه مشاوره و برنامه ریزی مرحله به مرحله و طراحی رستوران می تواند به شما کمک کند که در این راه موفق عمل کنید.

کلام آخر اینکه رستوران داری شغلی سودآور است که با رعایت نکاتی می توان در آینده به عنوان یک پشتوانه مالی بزرگ از آن یاد کرد تنها کافی است به نکاتی توجه داشته باشید تا بتوانید در این زمینه پیشرفت کنید. نوشتن چک لیست راه اندازی رستوران می تواند شما را در راه اندازی و اداره یک رستوران کمک کند.

 

 

 

برچسب ها : , , , , ,

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب اخیر

فهرست